Kirjat ja internet ovat pullollaan kivivinkkejä ja aluksi tiedon paljous voi olla häkellyttävää. Toisessa lähteessä neuvotaan käyttämään kiviä X, Y, Z ja toisessa lähteessä samaan tarkoitukseen neuvotaan kiviä A, B ja C.

Tämä johtuu siitä, että yhtä ainoaa oikeaa vaihtoehtoa ei ole. Ihmiset ovat yksilöitä ja resonoivat kivienergioiden kanssa eri tavalla. Lisäksi kuhunkin käyttötarkoitukseen voi sopia useat erilaiset hoitavat ominaisuudet, esimerkiksi masennukseen voidaan ehdottaa kiviä jotka piristävät, kiviä jotka tuovat turvallisuuden tunnetta, kiviä jotka auttavat tunnekuohuissa, kiviä jotka maadoittavat, kiviä jotka motivoivat jne. Tämän vuoksi kiviyhdistelmät ovat usein tehokkaita apureita ja kokeilemalla selviää itselle parhaat vaihtoehdot. Anna intuition ohjata sinua. Jos tunnet luonnostaan vetoa jotakin kiveä kohtaan, kuuntele tätä sisäistä ääntäsi.


Tässä muutamia ehdotuksia masennuksen nujertamiseksi:

Valtamerijaspis antaa voimia sopeutua muutoksiin. Se tuo lisäksi elämään vesienergiaa, joka resonoi uudistumisen kanssa ja auttaa pesemään pois vanhaa uuden tieltä.

Sitriini auttaa tuomaan elämään iloenergiaa, positiivisuutta ja virkeää mieltä.

Meripihka auttaa masennuksen karkottamisessa ja erityisesti vuodenaikojen vaihteluun liittyvässä alakulossa. Talvimasennus pimeinä kuukausina on tuttua erityisesti suomalaisille, tällöin meripihkakoru voi olla avuksi. Aitoa meripihkaa voi olla kuitenkin vaikea löytää, markkinoilla on paljon väärennöksiä.

– Empaattinen ja lempeä ruusukvartsi on ihana apu mihin tahansa emotionaaliseen eheytymiseen ja yleiseen hyvinvointiin. Se lohduttaa ja hoitaa sydänchakraa. Sopii hyvin myös lapsille.

Tiikerinsilmä antaa voimaa ja auttaa tasapainottamaan oloa suurissa kuohuissa. Tiikerinsilmä on myös suojaava kivi.

Savukvartsi imee pois negatiivista energiaa ja tarjoaa tilalle lempeää, viisasta, rauhoittavaa ja maadoittavaa energiaa. Savukvartsi luo turvallisuuden tunnetta sekä uskoa tulevaisuuteen.

Lepidoliitti auttaa ahdistukseen ja tasoittaa tunnekuohuja. (Lepidoliitin sisältämää litiumia käytetään mm. masennuslääkkeissä.) Lepidoliitti värähtelee pehmeää, tyynnyttävää energiaa ja tasapainottaa stressitilanteissa ja elämänmuutoksissa.

Karneoli antaa energiaa ja iloa keholle ja mielelle. Karneoli tuo rohkeutta ja elinvoimaa sekä motivoi ottamaan toiminnan askelia asioiden muuttamiseksi parempaan suuntaan.

Aurinkokivi nimensä mukaisesti tuo aurinkoa, optimismia ja iloa. Sopii hyvin myös lapsille.

Ametisti puhdistaa ja muuntaa negatiivista energiaa positiiviseksi, luo seesteisyyttä ja auttaa rauhoittamaan tunnekuohuja, ärtyneisyyttä ja muita negatiivisia tuntemuksia.

+ Vielä yksi bonusvinkki: Jos pidät ametistista ja sitriinistä, kokeile työskennellä ametriinin kanssa. Ametriinissa yhdistyvät molempien kivien hoitavat vaikutukset.

Muistathan, että kivet voivat tukea ja edistää normaalia hyvinvointia, mutta ne eivät korvaa lääketieteellistä hoitoa tai lääkitystä! Käänny tarvittaessa lääkärin puoleen ja käytä kiviä täydentävänä hoitomuotona.

Iloa elämääsi!