Heilureita on käytetty jo vuosituhansien ajan monipuolisiin tarkoituksiin. Niiden avulla on etsitty maaperästä esimerkiksi vesilähteitä ja erilaisia mineraaleja, mutta yhtä lailla niillä on kautta aikain ollut tärkeä rooli myös henkilökohtaisten kysymysten ratkaisijoina. Tässä artikkelissa keskitymme nimenomaan heilureiden mahdollisuuksiin henkisen työn apuvälineinä. Heiluri on voimakas esine, joka auttaa Sinua tulkitsemaan omaa sisäistä viisauttasi. Siitä voi olla paljon apua etenkin jos koet vaikeaksi kuulla tai tulkita oman intuitiosi ääntä.

Heiluri kanavoi tiedostamattoman mielen viisautta

Kun puhutaan heilureista, on puhuttava myös sisäisestä viisaudesta ja intuitiosta, sillä juuri ne ovat kaiken keskiössä heilureiden kanssa työskennellessä.

Tiedostamaton mielemme tietää vastaukset moniin tiedostavaa mieltämme askarruttaviin kysymyksiin ja ohjaa päivittäistä päätöksentekoamme. Olet ehkä kokenutkin sellaisia tilanteita, joissa esimerkiksi kahden erilaisen vaihtoehdon välillä tiedät mikä on oikea ratkaisu Sinulle, vaikket ehkä osaakaan tarkalleen perustella miksi. Tiedostamaton mielesi ohjaa Sinua silloin kohti oikeaa ratkaisua, intuitiosi avulla.

Intuitio toimii tiedonkulun mahdollistavana siltana tiedostamattoman ja tiedostavan mielen välillä. Siksipä, jos haluat hyödyntää sitä valtavaa määrää tietoa, jonka tiedostamaton mielesi on kaiken kokemasi ja havaitsemasi myötä kerännyt muistiin, on Sinun vahvistettava oman intuitiosi ääntä. Sitä kuuntelemalla voit olla varma, että tekemäsi valinnat ja päätökset ovat omaksi korkeimmaksi parhaaksesi ja vievät Sinua eteenpäin henkisen kasvun tiellä kohti rakkaudellisempaa ja merkityksellisempää elämää.

Toki heiluria voi käyttää myös helpottamaan viestien vastaanottamista henkioppailta tai enkeleiltä, mutta pääsääntöisesti sanoisin, että heiluri parhaimmillaan toimii ikään kuin tuoden yhteen rationaalisen ja intuitiivisen aivojesi puoliskon. Aina intuition ääntä ei ole helppo kuulla tai tulkita. Intuition ääni voi olla hyvin hienovarainen ja sen tunnistaminen voi vaatia paljonkin harjoitusta. Silloin heiluri voi auttaa tulkitsemaan intuition ääntä konkreettisemmalla tavalla ja ratkaista kysymyksiä, joiden vastaukset tiedostamaton mielesi jo tietää, mutta joihin et saa yhteyttä ilman heilurin apua.

Miten heilurin kanssa työskennellään?

Ihan ensimmäisenä suosittelen puhdistamaan heilurin mahdollisista vanhoista energioista, erityisesti jos kyseessä on kiviheiluri. Voit puhdistaa heilurin samalla tavalla kuin muutkin kristallit, vinkkejä löydät esimerkiksi blogimme artikkelista ”Kivet ja kristallit – aloitusopas hoitavien kivien maailmaan. Sitten voit virittäytyä tunnelmaan, sytyttää kynttilän tai suitsukkeen, tai tipauttaa tuoksulyhtyyn mieleistäsi tuoksua. Hengitä muutaman kerran syvään maadoittaaksesi ja keskittääksesi itsesi tähän hetkeen. Halutessasi voit pyytää myös henkioppaasi avuksi tulkitsemaan saamiasi viestejä. Voit pidellä heiluria ensin käsissäsi, tai viedä sen otsachakrallesi tai sydänchakrallesi voimistaaksesi yhteyttä heiluriin. Voit asettaa aikomuksen tai affirmaation, esimerkiksi ”vastaanotan rehellisiä vastauksia avoimin mielin omaksi korkeammaksi parhaakseni”.

Yksinkertaisimmillaan heilurilta voi pyytää vastauksia erilaisiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin, joko arkisiin sellaisiin, tai esimerkiksi tärkeiden päätösten tueksi. Heiluri ei kuitenkaan kykene monisanaisiin vastauksiin, vaan kanavoi vastaukset kyllä/ei -muodossa. Siksi kaikki heilurille esitetyt kysymykset tulee muotoilla heiluria varten sopivan yksinkertaisiksi.

Ennen kuin alat työskennellä heilurin kanssa, on tärkeää opetella tunnistamaan sen liikeradat ja niiden merkitys. Heiluri voi liikkua sivuittain, edestakaisin tai pyörimällä myötä- tai vastapäivään. Aloita harjoittelu riiputtamalla heiluria ja odota kunnes sen luontainen liike pysähtyy. Sitten, oppiaksesi mikä liike tarkoittaa mitäkin vastausta, pyydä heiluria näyttämään ”kyllä”-vastaus, sitten ”ei”-vastaus. Voit vahvistaa tätä lisäksi esittämällä hyvin yksinkertaisia kysymyksiä, joihin tiedät varman vastauksen. Esimerkiksi: “onko minulla lemmikki?” tai “asunko Suomessa?”. Opettele tällaisten kysymysten avulla tunnistamaan miten heiluri liikkuu.

Voit esittää kysymykset hiljaa mielessäsi tai ääneen sen mukaan kumpi tuntuu luontevammalta. Liikeratojen tunnistamisen oppimiseen voi mennä aikaa useamman harjoituskerran verran, joten ole kärsivällinen! Kun saat heilurilta aina saman liikeradan vastaukseksi esittämiisi yksinkertaisiin “kyllä”-kysymyksiin ja tunnistat varmasti myös “ei”-vastauksen liikeradan, voit alkaa kysyä heilurilta mieltäsi askarruttavia kysymyksiä.

Heiluri kertoo vastauksen erilaisiin kysymyksiin

Kaikki tiedostamattoman mielesi tieto on kanavoitavissa “kyllä” tai “ei”- vastauksiksi heilurin avulla. Voit selvittää heilurin tuella todellisia tunteitasi erilaisiin tärkeisiin kysymyksiin liittyen, esimerkiksi: “saanko tyydytystä työstäni?” tai “olenko aidosti onnellinen parisuhteessani?”. Heilurin vastaukset voivat antaa tukea myös arkiseen päätöksentekoon (esim. “haluanko osallistua huomisen illanviettoon?”). Hyvin konkreettinen arkea helpottava esimerkki heilurin avusta on hukkaan joutuneen esineen paikannus (tiedostamaton mielesi on taatusti rekisteröinyt mihin olet sen laittanut, joten kysy esimerkiksi: “onko rannekelloni työhuoneessa/eteisessä/eteisen laatikostossa?”).

Heiluri apuna hoitotyössä tai korttitulkinnoissa

Heiluria voi käyttää myös energeettisen työskentelyn tukena, esimerkiksi ”tarkastamalla” heilurin avulla chakrojen tasapainoa ja kuntoa. Riiputa heiluria chakrojen yläpuolella ja kiinnitä huomiota sen liikerataan. Avuksesi on jälleen ensin selvittää millainen liike merkitsee yli- tai aliaktiivista chakraa, tai vaikkapa kaipaako chakra puhdistusta tai tasapainottamista.
Korttien kanssa työskennellessä voit käyttää heiluria joko lisävahvistuksena tulkinnallesi ”kyllä/ei”-kysymyksin, tai voit käyttää sitä valitsemaan ”oikeat” kortit, riiputtamalla heiluria korttien päällä ja kiinnittämällä huomiota siihen mihin kortteihin heiluri reagoi.

Miten valitsen itselleni sopivimman heilurin?

Kuten kristallien kanssa yleisestikin, valintaa ei pitäisi pitkittää liiaksi. On parasta katsella valikoimaa silmäillen, ja valita heilureista se, johon katse tuntuu luonnostaan hakeutuvan. Jos pääset katselemaan valikoimaa fyysisesti paikan päällä, voit myös kuljettaa kättäsi heilureiden päällä ja tunnustella niitä. Intuitio on ystäväsi tässäkin ja ohjaa Sinua jollakin tavalla kohti Sinulle sopivinta valintaa.

Toki voit valita heilurin myös kristallin perusteella. Jos haluat heilurin avulla löytää vastauksia johonkin tiettyyn elämänalueeseen, kuten esimerkiksi rakkauselämään liittyen, rakkauden ja sydänchakran kivi ruusukvartsi voi toimia tehokkaammin kuin esimerkiksi maadoittava punainen jaspis.

Monella on kotonaan useampikin heiluri, jolloin niistä voi kulloinkin valita sopivimman, tilanteesta riippuen.

Harjoitus tekee mestarin

Entä jos heiluri ei tunnu toimivan? Syynä voi olla esimerkiksi se, että olet kenties tulkinnut alunperin väärin ”kyllä” ja ”ei”-vastaukset. On myös mahdollista, että olet liian väsynyt tai stressaantunut, etkä kykene keskittymään rauhallisin mielin. Tai ehkä kysymäsi kysymys on liian moniulotteinen, yritä tällöin yksinkertaistaa kysymystä. Voit kokeilla myös josko jokin toisenlainen heiluri olisi oman energiasi kanssa yhteensopivampi. Tärkeintä on rentoutua ja pitää avoin mieli.
Heiluri on yksi tapa kanavoida kehossasi virtaavaa energiaa ja tiedostamattoman mielesi viisautta. Heilurin liike syntyy siitä energiasta, jota esittämäsi kysymys Sinusta heiluriin virrattaa. Kun yhteytesi heilurin kanssa on vahva voit luottaa siihen, että saamasi vastaukset vievät Sinua kohti omaa parastasi ja palvelevat korkeampaa tarkoitustasi.

Tutustu Keijukodon heilurivalikoimaan ja valitse malli, joka tuntuu kutsuvan Sinua eniten!