Hematiitti tunnetaan yhtenä kaikkein maadoittavimmista kivistä. Hematiitti voi olla avuksi erityisesti silloin, kun olo tuntuu ”irralliselta” ja pää tuntuu olevan liian pilvissä henkisen työn jälkeen. Tällöin hematiittia voi pitää kädessä, tai makuulla ollessa voi laittaa hematiitit selkärangan ylä- ja alapäähän maadoittamaan. Hematiittiranneke voi olla avuksi vaikkapa energiahoitoa tehdessä.

~

Hematiitti auttaa keskittymään ja antaa voimaa. Tämän vuoksi se on erinomainen apu ongelmien ratkaisemisessa. Hematiitti tehostaa loogista ajattelua ja sopii hyvin esimerkiksi matematiikan, tieteen tai vaikka lain opiskelijoille. Jos olet vaikka opiskelemassa tenttiä varten, voit tehdä itsellesi opiskelukolmion. Laita yksi hematiitti kumpaankin taskuun ja yksi edessäsi olevan kirjan päätyyn, jolloin itse istut kolmion keskellä. Näin hematiitit voivat auttaa sinua keskittymään ja omaksumaan loogista tietoa. Tai jos sinusta tuntuu siltä, että keskittymisesti herpaantuu helposti työpäivän aikana, voit laittaa hematiitit taskuihin auttamaan sinua keskittymään ja olemaan piittaamatta häiriötekijöistä.

~

Hematiitti heijastaa pois kielteisyyttä ja negatiivista energiaa, tehden tilaa positiiviselle ajattelulle. Se auttaa kantajaansa saamaan selkeää perspektiiviä elämäänsä ja tiedostamaan millaisia rajoituksia hän itse itselleen asettaa. Kivi suojaa myös kiusauksilta, jotka tulevat hyvinvoinnin tielle, antaen tahdonvoimaa ja itseluottamusta omien tavoitteiden saavuttamiseen. Hematiitin tehtäviin kuuluu pitää kantajansa keskittyneenä työskentelemään varmoin ottein sekä omansa, että ihmiskunnan paremman tulevaisuuden eteen.

~

Hematiitti voi auttaa myös lemmen asioissa. Jos olet kovin herkkä reagoimaan parisuhteessa erimielisyyksiin, hematiitti auttaa terveellä tavalla hieman “kovettamaan nahkaa” ja olemaan hermostumatta pienistä asioista. Hematiitti voi auttaa myös henkilöä, jolla on tapana ihastua päätä pahkaa ja suunnitella yhteistä tulevaisuutta jo ensitreffeillä. Hematiitti auttaa tällöin olemaan kiirehtimättä ja ajattelemaan rationaalisemmin.

~

Hematiitti voi olla avuksi monissa kehon kipujen lievittämisessä. Erityisesti magneettisen hematiitin sanotaan auttavan mm. reumakipuihin. Huom! Hematiitti ei välttämättä sovellu eläimille eikä magneettista hematiittia suositella raskaana oleville tai sydänvaivoista kärsiville. Sydämentahdistimen kanssa ei saa käyttää magneettista hematiittia!

~

Hematiitin maadoittavista ominaisuuksista johtuen hematiitti yhdistetään useimmiten maa-elementtiin, mutta se on oikeastaan  myös aika tulinen kivi. Voit kokeilla puhdistaa hematiittia hautaamalla sen maahan, ja toisella kertaa pitämällä sitä liekin läheisyydessä, katso kumpi tuntuu toimivan paremmin.

 

Keijukodosta löydät rumpuhiottuja hematiitteja sekä hematiittikoruja, tutustu tuotteisiin kauppa-sivulla!