Ametisti näyttäytyy etsijälleen silloin, kun kiinnostus ja avoimuus uusia, syvempiä asioita kohtaan alkaa heräillä. Sen vuoksi ametisti on useimmiten henkisen polun kulkijoiden ensimmäisiä kiviä. Ametisti kehottaa pysähtymään ja kuuntelemaan omaa sisintä. Se aktivoi kruunuchakraa ja auttaa ymmärtämään, että elämässä on muutakin kuin päättymätön oravanpyörä töitä ja arkea. Ametisti herättelee pohtimaan mikä onkaan elämämme tarkoitus, mikä tekee meidät onnelliseksi.

~

Ametisti on erinomainen meditaatiokivi. Kun haluat saada yhteyden oman korkeimman minäsi, henkioppaiden, ylösnousseiden mestareiden tai oman suojelusenkelisi kanssa, ametisti auttaa hidastamaan tahtia ja pysähtymään kuuntelemaan, kohottaa värähtelytasoa, tyynnyttää mieltä ja edesauttaa näin yhteyden luomista.

~

Ametisti tasapainottaa tunnekuohuja, lievittää stressiä, vihaa, ärtymystä ja ahdistusta. Ametisti voi hoitaa myös monia kehon kiputiloja, erityisesti siitä koetaan olevan apua päänsärkyjen kanssa.

~

Ametisti on myös hyvä makuuhuonekivi. Se suojelee painajaisilta, auttaa hiljentämään laukkaavia ajatuksia, lievittää jännitystä ja muita tuntemuksia jotka mahdollisesti häiritsevät yöuntasi. Jos olet oikein stressaantunut tai hermostunut voit käyttää ametistia huolikivenä seuraavasti: ota ametisti mukaasi ulos hetkeksi. Kerro kivelle huolesi, joko ääneen tai mielessäsi, mutta kerro ajatuksesi selkeästi ja yksityiskohtaisesti, niin kuin kertoisit asiaa ystävällesi. Jätä tämä ametisti sitten yöksi ulos puhdistumaan ja ota toinen ametisti yöpöydällesi.

~

Ametisti toimii kodin värähtelytason nostajana aseteltuna eri puolille taloa, tai esimerkiksi mandaloissa yhdessä vuorikristallikärkien kanssa levittämässä korkeavärähteistä energiaa ympärilleen.
Voit myös ottaa ametistin mukaasi kun teet jotakin josta saat mielihyvää ja harmonista, levollista energiaa. Oli se sitten lukeminen, ulkoilu, käsityöt, musiikki, mikä tahansa mistä nautit. Ametisti “varastoi” tämän energian ollessaan mukanasi ja niin voit nauttia samasta tunteesta myöhemminkin ametistin avulla, vaikkapa töissä.

~

Ametisti auttaa riippuvuuksissa, erityisesti alkoholin kanssa, mutta se auttaa pysymään tasapainossa ja pidättäytymään myös muunlaisten addiktioiden ja päähänpinttymien vaivatessa. Jos yrität vaikkapa lopettaa tupakanpolton, voit tupakanhimon iskiessä pitää ametistia kädessä ja hengittää syvään muutaman kerran, visualisoiden miten ametistin rauhoittava, violetti energia pyyhkii mieliteon pois.

~

Ametisti nauttii kuunvalossa kylpemisestä, etenkin täyden kuun aikaan, mutta resonoi myös vesienergian ja ilmaenergian kanssa. Eläimistä ametisti auttaa yhteyteen erityisesti pöllön kanssa.

 

Keijukodosta löydät rumpuhiottuja ametisteja, raaka-ametistipaloja sekä ametistikoruja, tutustu tuotteisiin kauppa-sivulla!