Horoskooppien kiviä kysytään meiltä usein. En ole ollut ihan liian innokas kertomaan tähän ”oikeita vastauksia”, koska a) tästä on olemassa hyvin ristiriitaista tietoa lähteistä riippuen, ja b) olen sitä mieltä, että oma intuitio on aina parempi johdatin. Päätimme nyt kuitenkin ottaa asiaksemme perehtyä asiaan syvemmin ja listata hieman vaihtoehtoja, ei niinkään ”virallisia oikeita vastauksia”, tai pelkästään niitä kiviä mitä yleisesti pidetään minkäkin horoskoopin kivenä, vaan vinkkejä pohjautuen eri horoskooppien tyypillisiin ominaisuuksiin.

Jokaiselle horoskooppimerkille on olemassa useampi kristalli, joka korostaa merkin hyviä ominaisuuksia tai kompensoi sen heikkouksia. Itsepäisyyteen taipuvainen härkä, herkkänä tunnettu skorpioni, vilkas jousimies…
Tässäkin tosin tulee muistaa se, että kaikki oinaat eivät ole välttämättä tyypillisiä oinaita, tai kaikki kalat eivät käyttäydy kuten horoskooppikirjoissa kalan symbolin vieressä kerrotaan, vaan myös nouseva merkki voi vaikuttaa merkittävästi asiaan.

Tässä kuitenkin hieman vinkkejä kunkin merkin arkea piristävistä ja tasapainottavista kivikumppaneista!

Oinas

Voimakastahtoinen oinas voi hyötyä akvamariinin rauhoittavista energioista, jotka tasapainottavat oinaan vahvaa luonnetta. Akvamariini auttaa äkkipikaisuuteen taipuvaista oinasta myös hillitsemään ulosantiaan niin, että kommunikointi pysyy hedelmällisenä. Oinaan tulisen energian kanssa resonoi hyvin myös karneoli. Sitä kannattaa kuitenkin käyttää yhdessä akvamariinin kanssa, jottei meno ylly liiankin vauhdikkaaksi. Punainen jaspis parantaa oinaan keskittymiskykyä ja motivaatiota ja muistuttaa, että joskus kannattaa harkita hetki ennen kuin ryhtyy suin päin toimiin. Heliotroopista voi olla apua oinaan impulsiivisuuteen ja kärsimättömyyteen. Pinkki opaali sopii helposti pitkästyvälle oinaalle, joka haluaa tuoda elämäänsä tai parisuhteeseensa hauskuutta sekä kepeää iloa, ja pitää sen mielekkäänä. Jos oinas on päässyt vetäytymään kuoreensa ja kääntynyt ujoksi, seftoniitti voi auttaa häntä palauttamaan sisäistä tultaan.

Härkä

Muutoksista helposti stressaantuvan härän kannattaa pitää lähellään ainakin jadea, joka rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä. Siitä on härälle apua myös tavoitteiden saavuttamisessa ja ympärillä aukeavien mahdollisuuksien huomaamisessa. Rodokrosiitti tai ruusukvartsi auttavat luomaan merkityksellisiä ihmissuhteita, jotka ovat härälle tärkeitä. Sodaliitti taas hillitsee itsepäisyyteen taipuvaista härkää ja auttaa ratkomaan kiistat ja erimielisyydet. Härälle, jota itsepäisyys ja omiin kaavoihin kangistuminen estää etenemästä elämässä tai henkisessä kasvussa, sopii avuksi myös musta turmaliini, joka auttaa karkottamaan negatiivista jarruenergiaa sekä itsestä, että ulkopuolelta. Työelämässä härkä hyötyy karneolin hoitavasta voimasta, sillä se auttaa tarttumaan toimeen ja tasapainottelemaan työkuorman kanssa niin, että tehtävää on sopivasti.

Kaksonen

Akaattien energia maadoittaa toisinaan päättämättömyyteen, rauhattomuuteen ja yliaktiivisuuteenkin taipuvaista kaksosta. Ametisti auttaa rentoutumaan ja rauhoittumaan ja krysokolla taas tuo ailahtelevaisen kaksosen elämään tämän tarvitsemaa tasapainoa. Sitriini auttaa saattamaan asioita loppuun ja tuo elämään positiivisuutta, josta kaksonen erityisesti nauttii. Kaksoselle, joka sukkuloi asiasta tai ajatuksesta toiseen, sateenkaariaura tuo mukautumiskykyä. Sodaliitti puolestaan auttaa kaksosta, josta tuntuu, että uusien asioiden opettelu, tietotulva tai sukkulointi käy ylivoimaiseksi, eikä pää ei meinaa pysyä menossa mukana. Leikkimielisyyttä, luovia ideoita ja flirttailevaa energiaa ylläpitämään kaksonen voi kokeilla thuliittia.

Rapu

Ravun luottokivi on kuukivi, joka auttaa herkkyyteen ja stressiin taipuvaista rapua rauhoittumaan ja löytämään tasapainon. Erityisesti sateenkaarikuukivi auttaa rapua myös vahvistamaan intuition ääntä ja kirkastamaan mieltä, jotta ravun on helpompi edetä kohti tavoitteitaan. Tunnekuohuista kärsivää rapua voi helpottaa lepidoliitti. Opaalit buustaavat ravuille tärkeää luovuutta ja auttavat tarkastelemaan asioita objektiivisesti, kun taas labradoriitti auttaa toisinaan omiin ajatuksiinsa jumiutuvaa ja niistä ahdistuvaa rapua päästämään irti negatiivisuudesta. Ruusukvartsi sopii ravun kotiin, jolle perhe on kaikki kaikessa. Ruusukvartsi ylläpitää rakkaudellisia perhesuhteita ja tuo kotiin myötätuntoa, sekä hoivaa rapua itseään.

Leijona

Karneolin tulinen energia sopii leijonalle hyvin ja tuo buustia niin energiatasoihin, luovuuteen, rohkeuteen kuin intohimoisuuteenkin, jotka kaikki ovat leijonalle tärkeitä asioita. Toisaalta karneoli hillitsee terveellä tavalla egoa, joka saattaa leijonalla voimistua liikaakin. Leijonalle toisten ihmisten hyväksyntä on usein tärkeää ja pyriitti auttaa lievittämään pelkoa ulkoisesta tuominnasta. Pyriitti auttaa leijonaa hyödyntämään myös tälle ominaista tulista energiaa esimerkiksi työelämässä. Sitriini taas voimistaa leijonalle luonteista anteliaisuutta ja auttaa avautumaan uusille mahdollisuuksille, kun taas tiikerinsilmä auttaa leijonaa kasvamaan täyteen potentiaaliinsa. Rubiini auttaa johtajuuteen taipuvaista leijonaa johtamaan sydämellä ja nöyryydellä. Aurinkokivi tuo leijonan arkeen hänen tarvitsemaansa optimismia, iloa ja leikkisyyttä.

Neitsyt

Levottomuuteen ja ahdistuneisuuteen taipuvainen neitsyt voi hyötyä ametistin rauhoittavasta energiasta ja löytää sen avulla rentoutta ja tasapainoa joskus turhankin analyyttiseen ajatteluun. Siisteyttä ja säntillisyyttä arvostaa neitsyttä auttaa fluoriitin järjestelmällinen energia. Amatsoniitti taas auttaa perfektionismiin taipuvaista neitsyttä olemaan itselleen armollisempi ja hyväksymään, että kaikkiin asioihin ei voi itse vaikuttaa. Sammalakaatti auttaa oman polun löytämisessä ja helpottaa uusiin ihmisiin tutustumista – neitsyiden voi olla vaikea avautua tunteistaan ja rakentaa merkityksellisiä ihmissuhteita. Karneoli tukee liiasta itsekriittisyydestä luopumista ja edistää tavoitteiden ja unelmien konkreettista toteutumista.

Vaaka

Päätöksenteon vaikeuden kanssa usein kamppaileva vaaka voi hyötyä labradoriitista, joka kannustaa omien mielipiteiden rohkeaan ilmaisuun. Opaali ja morganiitti auttavat vaakaa irrottautumaan muiden miellyttämisestä ja huomioimaan omatkin tarpeet. Tätä viestiä jatkaa lisäksi granaatti, joka tasapainottaa juurichakraa ja auttaa vaakaa ymmärtämään, että hänen on pidettävä huolta itsestään, voidakseen pitää huolta muista, ja voidakseen antaa läheisilleen parhaan version itsestään. Lapis lazulin avulla vaaka saa paremmin kommunikoitua totuudesta käsin (miellyttämisenhalu ja ainainen pyrkimys rauhanomaisen yhteyden ylläpitoon kun saattavat joskus saada vaa’an muuntelemaan omaa totuuttaan). Vaa’an luontaista elämänmyönteisyyttä ja kykyä nähdä ympärillä oleva kauneus, tukee enkeliaurakvartsi.

Skorpioni

Kovasta kuorestaan huolimatta skorpioni vesimerkkinä tuntee hyvin syvästi. Niinpä he voivat saavat apua savukvartsilta, joka auttaa purkamaan negatiivisuutta niin, ettei se kerry painolastiksi skorpionin harteille. Akvamariini taas rauhoittaa silloin, kun temperamenttinen skorpioni tulistuu liikaa. Kurkkuchakran kivenä akvamariini auttaa myös hedelmällisessä itseilmaisussa. Lumihiutaleobsidiaani ehkäisee skorpionin taipumusta katkeruuteen. Epätasapainoinen, suuttunut ja hyökkäystilassa oleva skorpioni voi hyötyä moldaviitista, joka auttaa häntä palaamaan sydämeensä, tuntemaan kiitollisuutta ja rakkautta. Topaasilta skorpioni saa rohkaisua avautua muille ja luoda merkityksellisiä ihmissuhteita. Musta onyx tukee skorpionin luontaista vetovoimaa ja karismaa.

Jousimies

Levottomuuteen ja kärsimättömyyteen taipuvainen jousimies voi hyötyä turkoosin rauhoittavasta ja tasapainottavasta energiasta. Idearikas jousimies hyötyy myös sen luovasta energiasta ja lisäksi turkoosi auttaa saattamaan asioita loppuun. Ametisti auttaa jousimiestä rauhoittumaan pohdintojensa äärelle ja oivaltamaan uutta. Puheliaina tunnetut jousimiehet tarvitsevat toisinaan apua ilmaistakseen itseään tahdikkaasti. Lapis lazulista on silloin apua. Lisäksi lapis voimistaa intuitiota ja auttaa kehittämään henkisiä kykyjä, ja jousimieshän oppii mielellään uutta. Karneoli tukee jousimiehen luontaista optimismia ja shampanja-aurakvartsi auttaa jousimiestä pitämään hauskaa, mutta pysyen järkevänä ja sortumatta liiallisuuksiin.

Kauris

Ahkerana ja velvollisuudentuntoisena tunnettu kauris voi hyötyä rubiinin energioista työelämässä ja muissa hankkeissa. Rubiinin energia resonoi hyvin saavutuksia janoavan kauriin luonteen kanssa ja parantaa motivaatiota ja keskittymiskykyä sekä auttaa asettamaan tavoitteita. Fluoriitti lisäksi kannustaa kunnianhimoista kaurista järjestelmällisyyteen, jotta hänen on helpompi työskennellä kohti tavoitteitaan. Heliotrooppi taas auttaa kaurista tukeutumaan myös muihin, niin ettei taipumus johtajuuteen aiheuta eristäytymistä. Tulinen ja maadoittava granaatti kannustaa jatkamaan eteenpäin silloinkin, kun tiellä tuntuu olevan esteitä, kun taas ametisti muistuttaa myös rentoutumisen tärkeydestä ja rauhoittaa mieltä. Heikosta itsetunnosta kärsivää kaurista puolestaan voi auttaa unakiitti.

Vesimies

Innostuvainen ja utelias vesimies saa hematiitilta maadoittavaa energiaa, joka selkeyttää mieltä ja auttaa keskittymään. Myös uusien alkujen kivenä tunnettu sammalakaatti sopii vesimiehelle, jolla on yleensä aina jotain uutta viritteillä. Humanistista vesimiestä, joka haluaa parantaa maailmaa, voi auttaa missiossaan lapis lazuli. Ametisti antaa vesimiehelle uusia ideoita ruokkivaa energiaa ja toisaalta rauhoittaa ja lievittää stressiä. Myös labradoriitti buustaa inspiraatiota ja innovaatioita ja se lisäksi suojelee valtavirrasta poikkeavaa vesimiestä arvostelulta. Granaatti auttaa saattamaan asioita loppuun ja avaa mahdollisuuksia syvemmille ihmissuhteille. Vesimiestä, joka elää hieman liikaa oman päänsä sisällä, voi auttaa moldaviitin sydäntä avartava energia.

Kalat

Tunteelliset ja herkät kalat hyötyvät akvamariinin tyynnyttävistä energioista. Akvamariini auttaa kaloja myös ilmaisemaan mielipiteitään ja tunteitaan rohkeammin sekä luottamaan itseensä lujemmin. Epätasapainoista, muista ihmisistä riippuvaista ja emotionaalisesti hukassa olevaa kalaa auttavat akvamariinin lisäksi myös muut merelliset kivet, kuten larimar, valtamerijaspis ja hemimorfiitti. Ne auttavat kaloja ottamaan tunteensa jälleen haltuun. Vuorikide auttaa ottamaan vastuuta ja tekemään ratkaisuja. Fluoriitti auttaa haaveiluun taipuvaisia kaloja päätöksenteossa ja ajatusten selkeyttämisessä. Ametisti auttaa kaloja syventämään omaa intuition ääntä ja helpottaa voimakkaasti tuntevan kalan oloa silloin, kun ahdistuneisuus uhkaa ottaa vallan.

Tunnistatko tekstistä omiin luonteenpiirteisiisi sopivia kiviä? Oliko joukossa yllätyksiä? 🙂