Suosituimmalta kauppanimeltään kambaba-jaspis. Siitä käytetään myös nimiä eldariitti ja krokotiilijaspis. Jo vuosikausia sen on laajalti väitetty olevan miljardeja vuosia vanha fossiili, stromatoliitti, jonka kuviointi olisi syntynyt fossilisoituneesta levästä. Tämä väite on saanut alkunsa mahdollisesti siksi, että kambaban kuviointi muistuttaa tällaista stromatoliittia, ja ajan saatossa tästä uskomuksesta tuli ”fakta”. Tätä julistetaan edelleen lähestulkoon kaikissa lähteissä. Tämä myytti on kuitenkin sittemmin murrettu, kun saksalainen laboratorio vuonna 2021 tutki kiven koostumusta tarkemmin. Kivelle tehty ohutkalvo- ja röntgendiffraktioanalyysi osoittaa, että kiven koostumuksesta löytyy vihreää kvartsia, pyrokseenia sekä alkalimaasälpäpaloja, pyöreä kuviointi koostuu hyvin pienistä amfibolineulasista. Kyseessä ei siis ole fossiili, eikä edes jaspis, vaan ryoliittinen, vulkaaninen kivi, jota tavataan Madagaskarilla.

~

Se on mineraalikompositioltaan hyvin samankaltainen Meksikosta löydetyn nebula-kiven kanssa, jota myös kutsutaan eldariitiksi. Värit vain ovat toisinpäin. Institut für Edelstein Prufüng (Saksan jalokivitutkintainstituutti) suosittaakin, että molempia kiviä voisi kutsua eldariittivariaatioiksi, mutta kambaba-jaspista tulisi ennemmin kutsua kambaba-kiveksi.

~

Kambaba resonoi sydän- ja juurichakran kanssa, se auttaa tyynnyttämään menneisyyden kokemusten jälkeensä jättämiä negatiivisia tuntemuksia, kuten pelkoa, vihaa, surua ja syyllisyyttä. Kuten vanha, viisas tietäjä tai kokenut, lempeä isoisä, kambaba tarjoaa lohtua ja näkemystä elämän alamäissä. Se muistuttaa, että elämä jatkuu.

~

Kambaba herättelee ja vahvistaa kantajansa maskuliinienergiaa, itsevarmuutta, kykyä ottaa toiminnan askelia, itsenäisyyttä, seikkailullisuutta ja logiikkaa.

~

Kambaba tuo muassaan rauhaa ja luonnon hoitavaa, vihreää energiaa. Kambaban verkkainen ja tasainen värähtelytaajuus auttaa kiireistä mieltä hiljentymään ja keskittymään. Paras aika ja paikka meditoida kambaban kanssa on iltahämärissä tai aamunkoitteessa luonnossa, eli aikoina, jolloin Äiti Maan energia on voimakkaammillaan.

~

Luontoyhteytensä vuoksi kambaban koetaan sopivan suojelevaksi kiveksi erityisesti vaelluksille, sukellusretkille, mökkeilyyn ynnä muille luontolomille. Myös eksoottiset lemmikit, trooppiset kalat, liskot ja käärmeet voivat hyötyä kambaban hoitavasta energiasta.

~

Kambaba sopii erityisesti henkilöille, jotka eivät etsi elämäänsä varsinaisesti isoa muutosta, vaan seesteistä, tasaista virtausta. Niinpä sen avulla voi kokeilla myös lisätä runsautta ja rahavirtaa erityisesti silloin, kun ura tai liikeidea on jo saatettu alulle ja sitä halutaan menestyksekkäästi jatkaa.

~

Fyysisellä tasolla kambaban uskotaan puhdistavan kehoa epäpuhtauksista, vahvistavan immuunijärjestelmää, sekä edesauttavan erityisesti leuan alueen ja hampaiden hyvinvoinnissa.

~

Löydät Keijukodosta rumpuhiottua kambabaa ja ajoittain muitakin kambaba-tuotteita.