karibian kalsiitti

Karibian kalsiitilla ei nimestään huolimatta ole yhteyttä karibiaan, vaan se on melko uusi löytö Pakistanista. Nimi viittaa ennemminkin kiven merelliseen ulkonäköön. Karibian kalsiitti voidaankin sekoittaa helposti sävyjensä puolesta larimariin, tai siniseen aragoniittiin. Aragoniittia siinä onkin, Karibian kalsiitti koostuu sinisestä kalsiitista ja sinisen, ruskean ja/tai valkoisen aragoniitin yhdistelmästä.

~
Sininen kalsiitti tuo kiveen pehmeää ja rauhoittavaa energiaa, ruskea aragoniitti puolestaan vahvistaa turvallisuuden tunnetta ja lievittää stressiä, valkoinen aragoniitti vahvistaa tasapainoa ja sisäistä voimaa. Niinpä kivi tuo muassaan huoletonta energiaa ja vahvistaa kykyä olla murehtimatta turhia. Se auttaa miettimään ”onko huolenaiheeni oikeasti relevantti”, ja päästämään irti tarpeettomasta stressistä.

~

Karibian kalsiitti voi olla avuksi pulmatilanteissa ja haasteissa. Aragoniitti tyypillisesti auttaa katsomaan asioita monilta kanteilta ja multitaskaamaan tarvittaessa, sinisen kalsiitin viilentäessä tunteita.

~

Kokeile karibian kalsiittia yöpötäkivenä, tuomassa tyyneyttä ennen nukahtamista. Kivi voi olla avuksi myös lucid-työskentelyyn. Sen seesteinen energia sopii luonnollisesti myös meditaatiokaveriksi, erityisesti jos tuntuu vaikealta hiljentää mieltä ja rauhoittua meditoimaan.
Kivi voi auttaa myös saamaan paremman kuunteluyhteyden itsesi ja sisimpäsi kanssa hektisen arjen keskellä.

~

Kivi on myös erinomainen yliaktiivisen kurkkuchakran tasapainottaja, sopien puheliaille henkilöille, joilla on vaikeuksia pitää kielensä kurissa ja kuunnella muita. Kokeile keskustelutilanteissa pitää kädessäsi tai taskussasi karibian kalsiittia, muistuttamassa puheenvuoron antamisesta toisille, kuuntelemisen tärkeydestä, sekä auttamassa harkitsemaan omia sanoja ja tekoja ennen toimimista.

~

Karibian kalsiitille ominainen elementti on vesi, mutta koska kyseessä on huokoisempi kivi, jossa on usein luonnollisia koloja ja halkeamia, ei sitä välttämättä kannata upottaa kokonaan veteen. Parempi puhdistustapa on pitää kiveä virtaavan veden lähellä, esimerkiksi terassilla sateisena päivänä, puron läheisyydessä tai rannan tuntumassa.

~

Vesiyhteytensä ja rauhoittavan energiansa johdosta kivi voisi olla avuksi myös vedenpelkoon.

~

Aika näyttää louhitaanko karibian kalsiitti jossain vaiheessa kokonaan loppuun, vai löydetäänkö sitä vielä jostain muualta.

Keijukodosta löydät karibian kalsiitti-eriä eri muodoissa aina kun onnistumme niitä löytämään. Löydät ne verkkokaupasta esimerkiksi hakusanalla ”karibian”.