Musiikkilisenssit

 

Yksityinen käyttölisenssi

Yksityinen käyttölisenssi oikeuttaa tallentamaan äänitteen henkilökohtaisille laitteille ja kuuntelemaan sitä rajattomasti.

Rajoitukset:
Musiikkia on tarkoitettu vain ostajan henkilökohtaiseen käyttöön, eikä sitä saa kopioida ja luovuttaa eteenpäin tai ladata nettiin muiden saataville.

 

Kaupallinen käyttölisenssi

Kaupallinen käyttölisenssi oikeuttaa tallentamaan äänitteen ja käyttämään sitä vapaasti oman kuuntelun lisäksi myös kaupallisiin tarkoituksiin.

Sallittua:
– Meditaatio-, affirmaatio- tai hypnoosiäänitteet. Voit vapaasti käyttää musiikkiamme omien äänitteidesi taustamusiikkina.
– Voit käyttää musiikkiamme Youtube-videoiden tai mainosvideoiden taustalla sosiaalisessa mediassa tai nettisivuillasi.
– Voit soittaa musiikkiamme asiakastiloissasi tai julkisissa tiloissa, esimerkiksi hierojat, kampaajat, hoitolat, kylpylät, ravintolat, myymälät, puhelinlinjat ym.
– Voit muokata musiikkia tarvittaessa lisäämällä ääniefektejä tai lyhentämällä sitä.

Rajoitukset:
– Musiikkia ei saa kopioida, levittää tai myydä sellaisenaan! Musiikin tulee olla puheen tai kuvan taustana, tai kuunneltavissa niin, ettei kukaan pysty sitä pelkkänä musiikkina itselleen lataamaan.
– Jos ostat musiikkia jonkun toisen käyttäjän puolesta, esim. olet videotuottaja ja käytät musiikkia asiakkaan videon taustalla, huomioithan että et voi käyttää samaa käyttölisenssiä useiden asiakkaiden tuotteisiin, vaan ainoastaan tämän kyseisen asiakkaan tuotteessa.
– Musiikkikappaleidemme nimiä ei saa käyttää sellaisenaan omien tuotteiden niminä. Jos käytät esimerkiksi tekemäsi meditaation taustamusiikkina kappaletta ”Time and Space”, et voi nimetä meditaatiotasi tai tekemääsi äänitettä ”Time and Space”-meditaatioksi. Sen sijaan voit kyllä puhua vaikkapa avaruusmeditaatiosta.

Credits:
Arvostamme suuresti mikäli voit merkitä musiikintekijän näkyviin tuotantosi yhteyteen, esim. ”Musiikki: Celethia www.keijukoto.com”, mutta tämä ei ole pakollista.

Huomioitavaa:
Tekijänoikeusjärjestöt valvovat yritysten musiikin soittoa ja saattavat pyytää todistamaan rojaltivapaan musiikin alkuperän. Saat kaupallisen latauksen yhteydessä kirjallisen käyttölisenssin, jota voit näyttää.

Huomioithan, että mikäli päätät pitäytyä yrityksessäsi pelkästään rojaltivapaan musiikin käytössä, et voi ollenkaan soittaa mitään Teoston tai Gramexin alaista musiikkia cd-levyiltä, radiosta, netistä tai streaming-palveluista. Myös television julkiseen käyttöön tarvitaan taustamusiikkiluvat. Voit lukea lisää tekijänoikeuskorvauksista osoitteesta Musiikkiluvat.fi.

Jos kuitenkin maksat tekijänoikeusjärjestöille korvauksia, voit silti soittaa myös rojaltivapaata musiikkia.

Comments are closed.