Keijuja on kaikkialla. Puissa, kivissä, vedessä, tuulessa, tulessa, kasveissa ja eläinten lähettyvillä. Keijut ovat kuin pieniä luonnon suojelusenkeleitä. Keijut kuitenkin eroavat enkeleistä siinä, että niillä on ego ja omat mielipiteet, samoin kuten ihmisillä. Ja tämä tarkoittaa sitä, että keijut eivät rakasta ihmisiä täysin pyyteettömästi kuten enkelit. Keijut pitävät ihmisistä, jotka huolehtivat luonnosta ja ovat kilttejä eläimille. Pyhimys ei kuitenkaan tarvitse olla, tietoisuus ja yrittäminen usein riittää. Se, että kiinnittää huomiota valintoihinsa. Esimerkiksi valintoihin olla roskaamatta tai käyttämättä luonnolle haitallisia kemikaaleja, jos on mahdollisuus valita jotakin luontoystävällisempää. Keijut eivät kuitenkaan ole ankaria, ne ymmärtävät ihmisyyttä ja antavat meille mahdollisuuden toisensa jälkeen osoittaa arvoisuutemme. Koskaan ei ole liian myöhäistä.

 

Keijujen kyvyt ja lahjat

Keijut ovat todella tehokkaita manifestoimaan asioita ja voivat palkita hyväsydämisiä ihmisiä esimerkiksi runsaudella. Keijut voivat auttaa löytämään kadonneita esineitä. Ja keijut voivat tietenkin auttaa eläimiin ja luontoon liittyvissä asioissa. Jos lemmikkisi on kadonnut, voit pyytää sen omaa keijua tuomaan lemmikkisi turvallisesti takaisin kotiin. Tai voit pyytää keijuja auttamaan sinua puutarhan hoidossa. Keijut rakastavat lapsia ja auttavat mielellään lapsiin liittyvissä asioissa. Keijut auttavat luopumaan negatiivisesta energiasta ja tuovat iloa ja leikkisyyttä heille, jotka ovat keijujen energialle avoimia. Keijut ovat myös voimakkaita ihmisten, eläinten ja kasvien parantajia.

Keijujen kykyjä edesauttaa se seikka, että keijut ovat lähempänä ihmisten maailmaa kuin esimerkiksi enkelit. Ne ymmärtävät fyysistä maailmaa ja voivat puuttua asioiden kulkuun vaivattomammin. Ne eivät kuitenkaan toimi ihmisten vapaan tahdon vastaisesti. Keijut ovat hyväntahtoisia, mutta saattavat esimerkiksi leikkisyyttään piilottaa tavaroita.

Miten keijuihin saa yhteyden?

Olet kenties törmännytkin jo keijuihin aikaisemmin asiaa tiedostamatta. Ehkä olet joskus nähnyt silmäkulmastasi selittämätöntä liikettä. Valopalloja tai välkettä kasvien tai eläinten läheisyydessä. Oletko koskaan tuntenut halua halata puuta tai jutella kukkasille? Tai oliko sinulla lapsena mielikuvituskavereita?

Voit puhua keijuille samoin kuin enkeleille tai yksisarvisillekin, ääneen tai mielessäsi. Keijuja on kaikkialla missä, mutta parhaiten saat heihin yhteyden tietenkin luonnossa. Aluksi keijujen vastauksia voi olla vaikea havaita, mutta sinnikkyys palkitaan. Keijut voivat kuiskata vastauksensa tuulen vietäväksi tai veden kannettavaksi. Saatat tuntea heidät tuoksuna, tuntemuksena tai helisevänä äänenä, nauruna, hersyvänä ilona. Ehkä sinua itseäsi alkaa naurattaa. Siellä missä keijut viihtyvät, voi löytää sieni- tai kukkaympyröitä (nk. ”fairy ring)”. Keijujen läsnäolosta kertovat myös keijujen sukulaisina pidetyt perhoset, sudenkorennot, liskot ja sammakot. 

Voit kokeilla seuraavia konsteja tyynellä säällä:

~ Istu lammen tai järven rannalla. Pidä tuulikelloa veden yllä ja helisytä sitä tervehtiäksesi veden henkiä. Voit saada vastaukseksi kuplia tai väreitä veden pintaan.

~ Istu puun alla, sulje silmäsi ja viheltele jotakin mieleistäsi laulua. Vaihtoehtoisesti voit soittaa jotakin huilusoitinta. Sinun ei tarvitse viheltää nuotilleen tai osata soittaa hyvin. Musiikki kutsuu ilman henkiä ja voit saada vastaukseksi lehtien kahinaa ja tuulahduksen kasvoillasi.

Syventääksesi yhteyttä keijuihin ja luonnon henkiin voit yksinkertaisesti viettää aikaa luonnossa. Meditoi vaikka puun alla tai rannalla. Keijut pitävät myös luomisesta, hauskan pitämisestä, laulusta, musiikista ja tanssista.

Jos mielit houkuttaa keijuja omaan pihaasi tai puutarhaasi, ensimmäinen askel on tietysti huolehtia pihasta ja kasveista, mutta, keijut eivät pidä liian kiillotetusta ympäristöstä ja torjunta-ainekemikaaleista. Keijuja viehättää mahdollisimman luonnollinen, rehevä kasvillisuus ja kukkaset. Jos pidät huolella trimmatusta pihamaasta, mutta haluaisit silti toivottaa keijut tervetulleeksi, voit jättää vaikka kaistaleen pihan reunaan hieman luonnollisempaan tilaan. Voit halutessasi lisätä sinne myös pieniä asumuksia tai ”huonekaluja” keijuille. 

Keijut jakavat tilansa mielellään eläinten kanssa ja pitävät siitä jos pihallasi on lintulauta syömisineen, ja kukkasia, jotka viehättävät perhosia ja mehiläisiä. Keijut pitävät myös kristalleista, luonnon jalokivistä. Voit ripustaa kristalleja vaikka pihapuun oksille. Äänistä keijuja miellyttävät tuulikellot ja virtaava vesi.

Omassa pihassani huomaan selvän muutoksen vuoden takaiseen, jolloin aloin enemmän kiinnittää keijuihin ja heidän elinympäristöönsä huomiota. Pihassa kasvaa enemmän kukkia ja lentelee paljon perhosia. Pihaan on muuttanut siiliperhe ♥ ja siellä vierailee myös lintuja ja sammakoita – siitäkin huolimatta, että kissat ja koira päivystävät pihassa päivisin. Olen myös oppinut kuuntelemaan kasvien toiveita intuitiivisemmin. Olen aina ollut todella kömpelö viherpeukalona, mutta viimeisen vuoden aikana olen herkistynyt kasvien energioille, kuin myös kristallien.

Saadaksesi keijujen luottamuksen, tee jotakin eläinten tai luonnon auttamiseksi. Voit esimerkiksi lahjoittaa rahaa tai aikaasi rescue-yhdistyksille, voit kierrättää, vaihtaa siivoustuotteesi luontoystävällisempiin, vähentää eläinkunnan tuotteiden käyttämistä tai voit kerätä roskia lähipuistostasi tai tien vieriltä.