Kun katsoo howliittia ja magnesiittia, molemmat ovat väritykseltään valkoisia tai vaaleanharmaita, ja tunnusomaista kivien ulkomuodolle ovat vaaleassa pinnassa risteilevät harmaat, mustat tai ruskeat juovat. Molemmat voivat olla joko ihan sileäksi hiottuja, tai voivat esiintyä möykkyisinä, kukkakaalia muistuttavina nokareina, joskin magnesiitilla on hieman enemmän taipumusta möykkyisyyteen. Niitä on äkkivilkaisulta (ja joskus tarkemminkin tarkastellen) hyvin vaikea erottaa toisistaan, ja tästä syystä niitä usein pidetäänkin samana kivenä tai myydään epähuomiossa toistensa nimillä. Useilla sivustoilla puhutaan virheellisesti howliitista sanoin ”joka myös magnesiittina tunnetaan”. Molemmat ovat pinnaltaan huokoisia ja helposti värjättävissä olevia kiviä, ja niitä tyypillisesti värjätäänkin siniseksi tai vihreäksi muistuttamaan turkoosia.

Niiden kemiallisessa koostumuksessa on kuitenkin eroa. Howliitin (Ca₂B₅SiO₉(OH)₅, kalsiumborosilikaattihydroksidi) kovuus Moshin asteikolla on 3.5 kun taas magnesiitti (MgCO₃, magnesiumkarbonaatti) on hieman kovempi 4-4.5. Jos kivet ovat raakamuodossaan, yksi helppo konsti erottaa niitä toisistaan on kokeilla niitä kielen päälle, jolloin magnesiitti tarttuu kieleen. Magnesiitilla on himmeä, kalkkimainen ulkopinta, mutta kidemuodossaan se on lasimainen ja sitä voidaan tavata suurina muodostelmina. Howliitti puolestaan muistuttaa enemmän posliinia ja on hyvin läpinäkymätöntä. Sen kidemuotoa tavataan usein pieninä möykkyinä.

Magnesiitissa ja howliitissa on myös energeettisesti paljon samaa, ne molemmat värähtelevät hyvin rauhoittavaa energiaa sekä stimuloivat kruunuchakran toimintaa, soveltuen erityisen hyvin esimerkiksi makuuhuonekiviksi sekä meditaatioon. Molempia kiviä voisi siis käyttää ihan hyvin samoihin tarkoituksiin, voit valita sen joka tuntuu enemmän kutsuvan Sinua juuri tällä hetkellä.

HOWLIITTI

Howliitti tyynnyttää mieltä tunnekuohujen keskellä ja auttaa kommunikoimaan selkeämmin, jolloin omat toiveet on helpompi pukea sanoiksi ja viesti on tehokkaampi. Howliitti voi tuoda erityisen paljon apua sellaisiin kommunikointitilanteisiin, joissa voimakkaat tunteet uhkaavat viedä keskustelua sivuraiteille. Tällöin howliitti auttaa keskustelun osapuolia rauhoittumaan ja keskittymään aiheeseen, sekä auttaa erottamaan tunnekuohujen nostattamat ajatukset järkiperäisistä argumenteista.

Howliitti auttaa tunteiden, tunnemuistojen ja kokemusten prosessoinnissa, jotta kasvu ja elämässä eteenpäin siirtyminen on mahdollista. Tällä tavoin howliitti raivaa lisää tilaa tasapainoisen rauhan ja onnellisuuden tunteille. Samalla se muistuttaa lempeästi, että muutos ja henkinen kasvu vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

Howliitti muistuttaa kärsivällisyyden tärkeydestä myös rakkaudessa, sillä ihmissuhteissa kaikki harvemmin sujuu juuri niin kuin on itse suunnitellut. Kivi auttaa päästämään irti rakkauselämään liittyvistä peloista ja astumaan uuteen suhteeseen avoimesti omana itsenä. Parisuhteisiin se tuo harmoniaa ja auttaa käsittelemään vaikeitakin asioita rauhallisesti keskustellen, vastapuolen mielipiteitä kunnioittaen ja kompromisseihin kannustaen.

Howliitti värähtelee ympärilleen myötätuntoista energiaa, joka muistuttaa lempeyden ja empaattisuuden tärkeydestä. Se auttaa päästämään irti itsekkäistä ajattelutavoista ja kannustaa katsomaan maailmaa avoimin silmin, ilman tuomitsemista tai ennakkoluuloja. Howliitin sanoma on: ole avoin kaikille mahdollisuuksille, jotta voit rauhassa tunnustella voisivatko ne olla osa Sinun polkuasi.

MAGNESIITTI

Magnesiitti tuo pintaan kantajansa tiedostamattomia tai kieltämiänsä tunteita, sekä maadoittaa tutustumaan niihin. Magnesiitti auttaa myös lujittamaan itsetuntoa ja luottoa omaan osaamiseen. Kivi rohkaisee kantajaansa tekemään elämässään sellaisia tärkeitä muutoksia, jotka ovat välttämättömiä sydämestä kumpuavien toiveiden ja tavoitteiden saavuttamiseksi.

Magnesiitti selkeyttää ajatuksia, stimuloi mielikuvitusta ja virittää aisteja herkemmäksi. Tämä puolestaan voi edesauttaa ajatusten ja tunteiden visualisointia ja manifestointia. Magnesiitti rohkaisee kantajaansa löytämään uusia näkökulmia ongelmienratkaisuun, sen sanotaan buustaavan älyllisiä lahjoja, uteliaisuutta ja tarkkuutta.


Molemmat ovat sen verran pehmeitä ja huokoisia kiviä, että ne kannattaa pitää suojassa naarmuilta ja voimakkailta puhdistusaineilta. Puhdistukseen riittää kevyt pyyhintä haaleassa vedessä (lisää tarvittaessa pieni määrä nestesaippuaa) kostutetulla liinalla, ja kuivaus puhtaalla liinalla. Energeettistä puhdistusta ajatellen, kivet nauttivat erityisesti saadessaan latautua kuunvalossa.

Keijukodosta löydät sekä rumpuhiotut magnesiitit että howliitit!