Kivimandala on kivistä ja kristalleista koottu muodostelma, jonka tarkoituksena on tukea omien unelmien ja tavoitteiden toteutumista. Kivimandalan avulla kivien energia valjastetaan oman manifestoinnin tueksi. Jos manifestointi ja affirmaatiot ovat Sinulle uusia käsitteitä, suosittelen kurkkaamaan Keijukodon aihetta käsittelevän kolmiosaisen Manifestoinnin ABC ‑artikkelisarjan, jossa sivutaan lyhyesti myös kivimandaloita. Kivimandaloista puhutaan myös artikkelissamme ”Uuden vuoden taikoja”, joita voi toki soveltaa myös muina vuodenaikoina. Tässä tekstissä sukelletaan syvemmälle mandaloiden maailmaan ja käydään läpi miten kivimandalaan valitaan sopivat kivet, miten se kootaan sekä miten mandalan kanssa työskennellään. Mandalan kokoamis- ja aktivointitekniikoita, niihin liittyviä tapoja sekä uskomuksia on monia erilaisia. Esittelemme tässä muutamia vaihtoehtoja, joista voit poimia sellaisen, joka tuntuu omalta.

Ennen kuin lähdet kokoamaan kivimandalaa

Ennen kuin valitset ensimmäistäkään kiveä tai pohdit mihin muotoon ne asettelisit, keskity omaan unelmaasi. Mikä on se tavoite, jonka toteutumista haluat kivimandalan avulla manifestoida todeksi? Hiljenny hetkeksi, selkeytä tavoitteesi mielessäsi ja luo sitä tukeva affirmaatio. Voit myös kirjoittaa sen itsellesi ylös jos tahdot.

Kivimandalan muoto

Kivimandalan voi asetella erilaisten geometristen muotojen, kuten esimerkiksi neliön,  ympyrän tai spiraalin muotoon. Muotoihin sisältyvä symboliikka vahvistaa kivimandalan energistä latautumista. Esimerkiksi ympyrä symboloi jatkuvuutta ja sopii siksi hyvin pohjaksi muun muassa kestävän onnellisuuden tavoitteluun. Voit kuitenkin koota mandalan myös muuhun haluamaasi muotoon, eikä sen tarvitse välttämättä olla geometrinen. Piirrä haluamasi muoto paperille tai tulosta se ja aseta kivet kuvion päälle. Paperin voi jättää kivien alle tai sen voi varovasti vetää pois valmiin mandalan alta; tee niin kuin Sinusta tuntuu parhaalta.

Sopivien kivien valinta

Paras tapa valita mandalaan sopivat kivet on kuunnella omaa intuitiotaan. Rauhoitu siis kiviesi ääreen hetkeksi ja kuulostele herättääkö joku kivistä Sinussa tunteen siitä, että se tulisi valita mukaan. Jos näin ei käy, voit aina etsiä tietoa eri kivien ominaisuuksista ja kullekin kivelle ominaisesta energiasta, ja siten valita tarkoitukseen sopivimmat kivet. Jos tavoittelet elämääsi esimerkiksi lisää rauhaa ja seesteisyyttä, mandalaan voivat sopia hyvin muun muassa ruusukvartsi, joka lievittää stressiä sekä ametisti, jolla on puhdistavaa voimaa. Voit valita mukaan sellaisen määrän kiviä, kuin Sinusta tuntuu hyvältä. Ne voivat olla keskenään samoja tai eri kiviä. Usein mandalan uloimpina kivinä suositaan pieniä vuorikidekärkiä, jotka voimistavat muiden kivien energioita.

Jos mandalan muodon ja kivien valitseminen tuntuu haastavalta, alta löydät muutaman valmiin “reseptin” eri tavoitteisiin sopivia kivimandaloita varten.

  • Hyvä terveys: elämän kukka -mandala, rubiini-zoisiitti (parantavaa energiaa, vahvistaa elämänvoimaa), vihreä aventuriini (hyvä terveys ja elinvoima), ametisti (puhdistus ja myrkkyjen eliminointi). Voit lisätä mandalaan valokuvan itsestäsi terveenä.
  • Ilon ja onnellisuuden lisääminen: ympyrämandala, karneoli (lisää ilon tunnetta ja vahvistaa elinvoimaa), turmaliinikvartsi (puhdistaa energiakenttää), sademetsäjaspis (tuo uudistumisenergiaa ja iloa). Voit laittaa mandalaan myös kukkia.
  • Ihmissuhteen vahvistaja: ympyrämandala, ruusukvartsi (rakkaus ja myötätunto), rodokrosiitti (emotionaalinen paraneminen, ystävyyden ja rakkauden vahvistaminen), sininen pitsiakaatti (rehellinen ja onnistunut kommunikointi)
  • Runsaus ja menestys: kaatuneen kahdeksikon muotoinen mandala (infinity, eli ikuisuus-symboli), sitriini (onni, itseluottamus, manifestointi ja luovuus), vihreä aventuriini (elinvoima ja ilo), vihreä jade (runsaus ja ilo). Voit laittaa myös rahaa keskuskiven alle.


Kivimandalan kokoaminen

Kivimandalaa varten tarvitset yhden keskelle asetettavan keskuskiven sekä muita kiviä sijoitettavaksi sen ympärille. Kivimandalan kokoaminen on hyvä aloittaa juuri keskuskivestä, sillä se toimii ikään kuin kivimandalan tuottaman energian kokoavana keskuksena ja voimistaa viestiäsi maailmankaikkeudelle. Jos kokoat kivimandalan johonkin geometriseen muotoon, asettele keskuskivi sen keskelle ja ympäröivät kivet geometrisen muodon reunoille, tai kulmikkaissa kuvioissa jokaiseen kulmaan. Jos haluat, voit lisätä mandalaan kivien lisäksi muita esineitä vahvistamaan mandalan tuottamaa energiaa. Voit myös koota mandalan peilin päälle tai asettaa pienen peilin keskuskiven alle energiaa vahvistamaan. Rakenna kivimandala kotonasi sellaiseen paikkaan, joka on rauhallinen ja jollain tapaa itsellesi tärkeä. Se voi olla esimerkiksi huone tai nurkka, jossa meditoit tai jonka koet jollain tapaa energialtaan hyväksi ja rauhoittavaksi.

Joidenkin lähteiden mukaan mandalan keskuskiven tulisi olla nimenomaan jokin kvartsigeneraattori, mutta oma mielipiteeni on, että se voi olla ihan yhtä hyvin mikä tahansa Sinun mielestäsi mandalaan sopiva iso raakakivi, kidesykerö, kivikärki, tai miksei vaikka jokin itsellesi tärkeä esine, joka tukee mandalan tarkoitusta. Olen nähnyt myös mandaloita, joissa keskellä on kynttilä tai valokuva. Itselläni on parhaillaan runsausmandalan keskellä pyriittikimpale. Kokisin kuitenkin, että keskuskiven olisi hyvä olla reilusti muita kiviä isompi, ja kivikärki on hyvin yleinen valinta, sillä kärki auttaa kohdistamaan energiaa.

 

Mandalan aktivointi ja sen kanssa työskentely

Mandalan aktivointia varten tarvitset kristallisauvan tai -kärjen. Sen tulisi mieluiten olla samaa kiveä, jota olet käyttänyt mandalassakin, mutta se voi olla myös seleniittisauva tai vuorikidekärki, jotka sopivat kaikenlaisten mandaloiden aktivoimiseen. Joidenkin mielestä kaksikärkinen sauva toimii yksikärkistä paremmin, koska se kohdistaa oman energiasi tehokkaammin mandalaan, mutta tämä lienee myös makuasia.

Kokoa kivimandalasi rauhallisesti sopivaksi katsomaasi paikkaan. Asetu valmiin mandalan viereen ja rauhoita mielesi: hengitä muutaman kerran syvään tai meditoi hetki. Tuo mieleesi se tavoite, johon toivot mandalalta vahvistusta ja palauta mieleesi tavoitettasi tukeva affirmaatio. Voit myös lausua sen ääneen.

Tässä pari vaihtoehtoista tapaa mandalan aktivointiin:

1. Osoita kristallisauva kohti mandalan keskuskiveä ja pidä samalla affirmaatiosi mielessäsi. Kohdista manifestoimasi tavoitteen Sinussa aikaansaama energia mandalaan ajattelemalla tavoitettasi kuin se olisi jo totta, tässä hetkessä. Osoita sitten jokaista keskuskiveä ympäröivää kiveä vuorotellen myötäpäivään edeten, kunnes jokainen kivi on aktivoitu. Voit visualisoida ikään kuin valoverkon, joka leviää sauvasta kuhunkin osoittamaasi kiveen ja kivestä toiseen, kunnes koko mandala kylpee valossa.

TAI

2. Kosketa sauvalla ensin keskuskiveä, sitten otsachakraasi, sitten jälleen keskuskiveä, yhdistääksesi oman energiasi mandalan energioiden kanssa. Aloita sen jälkeen koskettamaan sauvalla jokaista mandalan kiveä niin, että kosketat aina välissä keskuskiveä, sitten taas seuraavaa kiveä, keskuskiveä, seuraavaa kiveä jne. Aloita keskuskiven lähimmistä kivistä siirtyen tällä tavalla kohti ulommaisia kiviä.

Aktivoimisen jälkeen voit viipyä mandalan äärellä sen aikaa kuin Sinusta tuntuu sopivalta, ja jatkaa sitten muita puuhia. Olet nyt aktivoinut mandalan kanavoimaan tavoitettasi tukevaa energiaa eteenpäin, eikä se vaadi Sinulta jatkuvaa huomiota. Suotavaa on kuitenkin palata mandalan pariin sopivin väliajoin. Voit esimerkiksi meditoida, rauhoittua tai toistaa tavoitettasi tukevaa affirmaatiota mandalan edessä viikoittain. Jos joku koskee mandalaan tai siirrät sitä itse, se täytyy aktivoida uudelleen, samalla tavalla kuin aktivoit sen käyttöön ensimmäisellä kerralla. Voit pitää kivimandalaa paikallaan juuri niin kauan kuin itsestäsi tuntuu hyvältä ja sopivalta, tai kunnes manifestoimasi asia on tullut todeksi.

 

Mukavia manifestointihetkiä!