Mikä kivi sopii olohuoneeseen? Mikä keittiöön?
Senhän varmaan jo tiesitkin, että kullakin kristallilla on omanlaisensa energia. Ja koska kotisi eri huoneilla on omanlaisensa ”tehtävä”, tai niissä tehdään kussakin erilaisia aktiviteetteja, voivat tietyt kivet sopia ominaisuuksiltaan ja energioiltaan tiettyihin huoneisiin toisia paremmin.

Alla oleva lista ei ole superkattava, vaan lähinnä suuntaa antavia vinkkejä. Ja siinä missä niin omat tunnetilasi kuin muidenkin kotonasi asuvien tunnetilat muuttuvat, voi myös eri kivienergioiden tarve muuttua lennosta. Lisäksi moni kivistä sopii useampaankin huoneeseen, esimerkiksi rauhallista energiaa ja rehellistä kommunikaatiota voidaan toivoa yhtä lailla makuuhuoneeseen kuin olohuoneeseenkin. Niinpä tässäkin asiassa, kuten aina kristallien kanssa työskennellessä, tärkeintä on seurata omaa intuitiotaan ja sitä mikä tuntuu hyvältä.


Eteiseen sopivia kiviä

Musta turmaliini sopii ulko-oven läheisyyteen suojaamaan kotia negatiivisilta energioilta. Eteisessä se imaisee itseensä kotiisi sopimattomat, tunkeilevat energiat heti kättelyssä. Tämän vuoksi kivi kannattaakin puhdistaa usein.

Seleniitti puhdistaa raskaita energioita tehokkaasti. Voit jemmata esimerkiksi seleniittisauvan eteiseen ja kammata sillä yltäsi ovella esimerkiksi työpaikan, kauppareissun tai työmatkan energiat, joita et halua tuoda kotiin.


Olohuoneeseen, tai muihin yleisiin oleskelualueisiin sopivia kiviä

Olohuone on paikka, jossa haluat rentoutua ja viihtyä, johon haluat toivottaa tervetulleeksi vieraat ja perheenjäsenet. Se on tila, jossa haluat edistää avointa kommunikaatiota ja jakaa yhteisiä hetkiä.

Turkoosi symboloi maan ja taivaan yhteyttä, sekä ihmisten välistä yhteyttä. Turkoosi edistää totuutta ja rohkaisee huoneessa oleskelijoita avoimeen, rehelliseen keskusteluun. Turkoosi auttaa vahvistamaan ystävyyssuhteita, sekä lujittaa ystävyyttä parisuhteessa, muun muassa rohkaisten näyttämään tunteita ja lisäten anteeksiantoa ja hauskanpitoa.

Sininen pitsiakaatti on rauhan ja seesteisyyden kivi. Sen tyynnyttävä väri ja energia auttaa rentoutumaan ja kannustaa rauhanomaiseen keskusteluun. Sen vuoksi kivi sopii hyvin tyynnyttämään tunnelmaa esimerkiksi, jos kotona on paljon meteliä tai erimielisyyksiä, tai äänekkäitä lemmikkejä.

Ametisti on yksi mestarihoitajista, joka sopii moneen tarkoitukseen ja moneen huoneeseen. Olohuoneessa se kannattaa ohjelmoida lievittämään stressiä, tunnekuohuja ja ahdistuneisuutta, sekä yleisesti kohottamaan kodin värähtelytasoa.

Vuorikide tuo kotiin raikasta, positiivista energiaa ja selkeyttä. Se myös vahvistaa muiden lähellä olevien kivien energioita. Vuorikide on helppo ohjelmoida mihin tahansa tehtävään ja se sopiikin oikeastaan vaikka kodin joka huoneeseen.


Keittiöön sopivia kiviä

Keittiö jää helposti paitsioon kiviä sijoitellessa, mutta se on oikeastaan aika tärkeä paikka negatiivisista energioista siivottavaksi. Kun ajattelet asiaa, ruoan kulkua sen alkulähteiltä kaupan hyllylle ja sieltä lautasellesi, mahtuu matkalle paljon erilaisia energioita – jotka lopulta syöt.

Ruusukvartsi tuo keittiöön rakkautta. Ja sitähän me haluamme perheellemme lautasella tarjoilla, kiukkuisen tai stressaantuneen kokkausenergian sijaan. Ruusukvartsi edistää myös rakkautta itseämme kohtaan, joka on tärkeää ruokavaliomme kannalta. Kun arvostamme ja rakastamme itseämme, se vaikuttaa suoraan siihen, miten haluamme voida ja mitä haluamme syödä.

Häränsilmä voi avustaa kokkia, joka on jäänyt jumiin mielikuvituksettomien ja itseään toistavien reseptien maailmaan. Häränsilmä edistää luovuutta ja vahvistaa itseluottamusta, joten se voi auttaa kokeilemaan keittiössä jotakin uutta, sekä luottamaan omiin kykyihin.

Sininen apatiitti voi olla avuksi keittiössä, vaikkapa jääkaapin läheisyydessä, mikäli kärsit tunnepohjaisesta ylensyönnistä, tai vastaavasti ruokahaluttomuudesta. Sininen apatiitti auttaa sanoittamaan tunteita sen sijaan, että kanavoisi niitä ruokailutottumuksiin.

Sitriini tuo keittiöön aurinkoista, hersyvää iloa, sekä luovuuden energiaa. Sitriini auttaa paitsi asioiden sulattamisessa, myös ruoansulatuksessa.


Toimistoon tai työtiloihin sopivia kiviä

Huoneeseen, jossa työskennellään tai opiskellaan, sopivat kivet, jotka inspiroivat, motivoivat ja energisoivat. Myös menestystä, uusia mahdollisuuksia ja runsautta houkuttelevat kivet ovat luonnollisesti erinomaisia, ja opiskeluun erityisesti kivet, jotka vahvistavat muistia ja tukevat loogista ajattelua.

Pyriitti on energisoiva kivi, joka liitetään myös vahvasti runsauteen. Pyriitti on loistava valinta kiveksi silloin, kun halutaan sinnikkäästi toteuttaa unelmia ja seisoa omien päätösten takana, sillä sen tulienergia voimistaa periksiantamattomuutta ja tahdonvoimaa. Pyriitti auttaa myös keskittymään, muistamaan ja oppimaan asioita.

Sitriini on yksi menestyksen ja runsauden kivistä, joka vahvistaa lisäksi luovuutta ja itseluottamusta. Se on siis erinomainen kivi esimerkiksi yrittäjän tietokoneen tai kassalippaan läheisyyteen.

Karneoli on tulinen ja elämäniloinen kivi, joka antaa energiaa ja voimia, buustaa motivaatiota sekä luovuutta ja intohimoa. Kokeile karneolia luomisblokkeihin ja vetämättömään oloon.

Hematiitti on maadoittava ja energisoiva kivi, joka pyriitin lailla auttaa keskittymään ja muistamaan asioita. Hematiitti auttaa ajattelemaan loogisesti ja saamaan asiat tehtyä. Sen lisäksi se imee negatiivista energiaa. Ei olekaan ollenkaan tavatonta, että hematiitti halkeaa, kun se on saanut työnsä päätökseen.

Tiikerinsilmä karkottaa estoja, pelkoja ja itsekriittisyyttä, tuoden työhuoneeseen toiminnan energiaa. Tiikerinsilmä raivaa tietä menestykselle, runsaudelle, onnelle ja kasvulle. Se myös vetää puoleensa säännöllistä rahavirtaa.

Fluoriitti on maalaisjärjen ja logiikan kivi, joka edistää rationaalista ajattelua ja järjestelmällisyyttä. Se auttaa arjenhallinnassa, uuden oppimisessa ja selkeyttää ajatuksia. Lisäksi fluoriitti tasapainottaa tunteita stressitilanteissa.


Kylpyhuoneeseen sopivia kiviä

Kylpyhuoneen kivien kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä kaikki kivet eivät pidä kosteudesta ja kuumuudesta. Lisäksi liukkaissa tiloissa on suurempi mahdollisuus kivien pudota kovalle lattialle. Mutta jos sinulla on kylppärissäsi vaikkapa hyllytilaa, missä voit kiviä turvallisesti pitää, tai kylpyamme, jonka reunalla kivet voivat kylvyn ajan sinua ilahduttaa, ota mukaasi sellaisia kiviä, jotka tukevat itsetuntoa ja rakkautta sekä myötätuntoa itseäsi kohtaan. Kylpyhuone on paikka, jossa puhdistumme, valmistaudumme päivään, tai kuorimme päivän tapahtumat yltämme. Toivon mukaan peiliin katsoessamme tunnemme olomme tyytyväiseksi ja itsevarmaksi. Ja tätä tukevia kiviä ovat esimerkiksi seuraavat;

Ruusukvartsin lempeä, rakastava ja empaattinen energia opettaa armollisuutta ja hyväksyntää itseään kohtaan. Se on hyvä kivi peilin läheisyyteen. Sen rauhallisuus ja herkkyys sopii myös mainiosti rentouttavaan kylpyhetkeen.

Aurinkokivi tukee omanarvontuntoa ja itseluottamusta. Sen aurinkoenergia kohottaa mielialaa ja auttaa kantajaansa sisäistämään omat kykynsä.

Riippuen tunnelmasta, jota kylpyhuoneeseen tavoittelet, voit valita esimerkiksi sinistä kalsiittia, sinistä akaattia tai kuukiviä tyynnyttävään, kylpylämäiseen rentoutumiseen, tai sitriinejä, vuorikiteitä ja vihreitä aventuriineja virkistävään ja piristävään suihkuelämykseen.


Lastenhuoneeseen sopivia kiviä

Lapsilla on luontainen kyky käyttää intuitiotaan ja usein he itse valitsevatkin itselleen sopivimmat kivet asiaa sen kummemmin ajattelematta. Lastenhuoneessa sopivia kiviä ovatkin siis kaikki, joihin lapsi itse tuntee vetoa. Usein lastenhuoneesta löytyvät esimerkiksi;

Ametisti, jonka violetti väri ja rauhoittava, kiehtova energia vetoaa lapsiin ja nuoriin. Se sopii hyvin sängyn viereen tai tyynyn alle hiljentämään mieltä ja tuomaan levollista unta.

Akaatit eri väreissään ja juovakuvioissaan herättävät lasten mielenkiinnon ja tuovat mukanaan tasapainottavaa energiaa, rohkeutta ja voimaa. Akaatit sopivat hyvin fyysiseen hoitamiseen, esimerkiksi keholla kipeän kohdan päälle.

Ruusukvartsi auttaa lapsia oppimaan ehdotonta rakkautta, empatiaa ja anteeksiantoa. Se tuo harmoniaa lasten välisiin leikkeihin ja auttaa lapsia ilmaisemaan tunteitaan. Ruusukvartsi tarjoaa lapsille lohtua ja lempeyttä.

Vihreä aventuriini auttaa lapsia ylläpitämään positiivista energiaa ja leppoisaa elämänasennetta. Se myös stimuloi mieltä, luovuutta ja itsenäisyyttä.

Tiikerinsilmä loistaa kauniina ja tuo lapsille itseluottamusta, voimaa, rohkeutta, suojaa ja onnea. Se terävöittää aisteja, havainnointikykyä ja intuitiota, sekä auttaa pysymään maadoittuneena.

Selestiitti säteilee kaunista enkelienergiaa ja auttaa nukkumaan levollisesti. Se tuo lohtua ja rauhoittaa tunnekuohuissa.

Lisäksi lapsille ja nuorille voivat sopia esimerkiksi kaunis nefriitti, joka rohkaisee ujoja lapsia, sekä lievittää murrosiän harmituksia, sammalakaatti tueksi ja turvaksi uuteen kouluun tai asuinympäristöön sopeutumiseksi, ja krysopraasi tuomaan leikkisää iloa heille, joilla on ollut vaikeuksia elämässään.

Huomioithan, ettei pienille lapsille voi antaa suuhun sopivia kiviä tukehtumisvaaran vuoksi!


Makuuhuoneeseen sopivia kiviä

olemmekin jo listanneet aiemmassa Keijukodon blogiartikkelissa, Nukkumatin kivivinkit. Voit kurkata sieltä vielä viimeisen huoneen tärpit 🙂

Viihtyisiä hetkiä kotiisi!