Lapis lazuli koostuu pääosin sodaliitista, lazuriitista, kalsiitista ja pyriitistä. Sininen lazuriitti aktivoi otsachakraa ja intuitiota, valkoinen kalsiitti puhdistaa ja selkeyttää ja kultainen pyriitti auttaa ymmärtämään saamaasi informaatiota, sekä antaa potkua toiminnan askelille. Tämän yhdistelmän ansiosta lapis tunnetaan hallitsijoiden kivenä, se auttaa tiedostamaan mitä tulee tehdä, kuinka seurata omaa polkua ja tehdä oikeita ratkaisuja. Uskomusten mukaan muun muassa Egyptin Kleopatra ja Atlantiksen hallitsijat ovat myös tukeutuneet lapis lazuliin.

~

Lapis lazuli antaa viisautta ja rohkaisee pysymään totuudessa. Se sopii hyvin esimerkiksi johtajille, toimittajille ja psykologeille. Lapis vahvistaa myös intuitiota ja luovuutta, sopien hyvin esimerkiksi tukemaan lakimiesten ongelmanratkaisukykyä tai tuomaan uusia ideoita keksijöille ja kirjailijoille. Kivi hoitaa otsachakran lisäksi kurkkuchakraa, tehostaen kommunikointia ja auttaen näin esimerkiksi laulajia, opettajia ja luennoitsijoita. Lapiksen sanotaan myös aktivoivan muistia.

~

Lapis lazuli on voimakas kivi vahvistamaan henkisiä kykyjä ja kantajansa luontaisia lahjoja. Se avaa kolmatta silmää, auttaa unityöskentelyssä ja vahvistaa yhteyttä henkioppaisiin.

~

Lapis lazuli on kuin arvokas hallitsija. Se ei laske omaa värähtelytasoaan vaan odottaa, että olet valmis nostamaan omaasi. Tämän vuoksi ei ole ollenkaan tavatonta, että lapis saattaa tehdä katoamistempun ja tulla esiin vasta kun olet valmis työskentelemään sen kanssa.

~

Fyysisellä tasolla lapiksen sanotaan auttavan kivuissa, erityisesti migreenin hoidossa.

~

Lapis resonoi ilma-elementin kanssa ja nauttii puhdistuksesta suitsukkeiden savulla tai ulkoilusta tuulisena päivänä. Yötaivasta muistuttava lapis lazuli pitää myös tähtien ja kuun valosta.

Lapis lazulin auttaa yhteyteen kissan energian kanssa. Kasveista lapis lazulia tukee hyvin santelipuu. Voit esimerkiksi polttaa santelipuusuitsuketta, tai laittaa tuoksulyhtyyn santelipuun tuoksua työskennellessäsi lapis lazulin kanssa. Santelipuu tuo suojaa ja herättelee henkisiä kykyjä sekä maadoittaa samaan aikaan.

~

Lapis lazuli toimii hienosti korvakoruina, koska se on silloin sekä otsachakraa, että kurkkuchakraa lähellä.

Keijukodosta löytyy mm. rumpuhiottuja lapis lazuleita sekä lapis-koruja, tutustu valikoimaamme kauppa-sivulla!