Kuukivi on hedelmällisyyden ja feminiinisen energian kivi. Se tuo äidillistä suojaa ja toivoa, vahvistaa herkkyyttä, intuitiota ja selvänäkökykyä, sekä hillitsee ylireagointia. Kuukivi tasapainottaa hormonitoimintaa ja tunnekuohuja, jonka vuoksi siitä voi olla apua esimerkiksi murrosiän kynnyksellä sekä kuukautisten tai vaihdevuosien aikaan.

~

Kuukivi vahvistaa feminiinistä yin-energiaa, joka on kaikille hyväksi sukupuoleen katsomatta, sillä elämme hyvin maskuliinisessa yang-energiassa, joka voi olla paikoin agressiivista ja patistaa meitä jatkuvasti jahtaamaan jotakin. Kuukivi auttaa olemaan empaattisempi ja hoivaamaan niin muita ihmisiä, kuin itseämmekin. Kuukivi vahvistaa kantajansa pehmeää, lempeää energiaa ja muistuttaa huolehtimaan itsestään, lepäämään tarpeeksi ja tarkastelemaan välillä omaa sisintä. Kuukivi vahvistaa sisäistä jumalatarta. Jos feminiininen ja maskuliininen energia tuntuu olevan epätasapainossa, voit meditoida kuukiven ja aurinkokiven kanssa. Pidä aurinkokiveä siinä kädessä millä kirjoitat ja kuukiveä toisessa. Kuulostele ja tunne kumpi energia tuntuu vajavaiselta ja tarvitsee vahvistusta.

~

Kuukivi värähtelee äidillistä, huolehtivaa energiaa ja sopii tukemaan raskautta, synnytystä ja imettämistä. Kuukivi auttaa raskaaksi haluavaa naista tasaamalla kiertoa ja tuomalla hedelmällistä energiaa. Tämän lisäksi mies voi kantaa karneolia taskussaan ja makuuhuoneessa voi pitää hedelmällistä vihreää kristallia, esimerkiksi aventuriinia tai smaragdia, jolloin tämä kolmikko yhdessä auttaa uuden elämän alkuun saattamiseksi. Vaihtoehtoisesti kuukiven voi laittaa naisen yöpöydälle, karneolin miehen yöpöydälle ja vihreän aventuriinin sängyn päätyyn.

~

Kuukivi nimensä mukaisesti auttaa yhteyteen kuun energioiden kanssa. Täyden kuun aikaan moni saattaa kokea levottomuutta ja kenties unettomuutta. Täysikuu herkistää intuitiota ja alitajunta yrittää öiseen aikaan kuunnella intuition viestejä, joka voi tietysti haitata unen saantia. Kuukivi yöpöydällä voi helpottaa tätä levottomuutta vahvistamalla yhteyttä kuuhun ja auttamalla viestien vastaanottamista hieman vaivattomammin.

~

Kaikki kuukivet auttavat edellä kuvatulla tavalla, mutta kuukivien eri värien ominaisuudet tuovat energioihin myös oman lisämausteensa:

Sateenkaarikuukivi on uusien alkujen ja unelmien toteuttamisen kivi. Sateenkaarikuukivi hoivaa ja suojaa, kun aloitat uusia projekteja, uuden työn tai vaikka uuden parisuhteen. Sateenkaarikuukivi sopii hyvin matkailijoille. Se suojelee reissaajia kuun energialla, sekä vahvistaa intuitiota, jotta matkailija pysyy hieman valppaampana ja osaa väistää mahdollisia haittatilanteita. Kivi auttaa matkailijoita myös tasaamaan aikaerorasitusta, tai sitä voi käyttää kotonakin esimerkiksi vuorotyöstä johtuvan unirytmin tasaamiseen.

Sininen kuukivi edistää mielen selkeyttä ja sisäistä näkemystä, sekä auttaa pysymään keskittyneessä tilassa meditoidessa. Tukee selvänäköisyyttä ja -tuntoisuutta ja auttaa kommunikoimaan ihmisten, eläinten, enkeleiden ja muun henkimaailman kanssa. Se on erityisen tehokas apu havaitsemaan oman elämän oppiläksyjä ja toistuvia tunne-elämän tapahtumia. Tämä kuukivi myös tasapainottaa yin- ja yang-energioita.

Vihreä kuukivi resonoi kauniisti sydänchakran energian kanssa ja tukee emotionaalista tasapainoa. Rauhoittaa ja lievittää stressiä, ahdistusta sekä tunnekuohuja. Auttaa päästämään irti liiasta kontrolloimisesta ja matkustamaan virran mukana. Vihreä kuukivi resonoi feminiinisen maan energian kanssa, sen yhteys molempiin sekä maahan että kuuhun tekee siitä hyvän apulaisen puutarhureille ja maanviljelijöille.


Harmaa kuukivi valottaa ”verhon takana” olevia asioita ja tukee selvänäköisyyttä. Harmaa kuukivi auttaa näkemään asiat mahdollisuuksina. Sopii hyvin visualisointeihin, meditaatioon, astraalimatkoille ja auttaa keskittymään omaan elämänpolkuun.

Valkoinen kuukivi stimuloi psyykkistä havainnointikykyä ja auttaa unityöskentelyssä. Se voi tehostaa kantajansa tunteita, aktivoiden kundaliinienergiaa naisilla ja emotionaalista tasapainoa miehillä. Tyynnyttää ja hoitaa tunteita ja mieltä. Tukee spirituaalista kasvua ja kehitystä. Valkoinen kuukivi auttaa lapsia unettomuuden ja painajaisten kanssa.

Persikka tai keltainen kuukivi tukee ja hoitaa sydäntä, auttaen lempeästi hoivaamaan tämän tai menneiden elämien traumoja ja sydänsuruja. Edesauttaa hyväksyntää ja avoimuutta, sekä opettaa luottamaan itseensä ja toisiin ihmisiin. Se stimuloi mieltä, tyynnyttää huolta ja ahdistusta, sekä tuo kantajansa parhaat puolet esiin. Tämä kivi myös tukee hyvin herkkiä tai intuitiivisia lapsia.

Musta kuukivi resonoi erityisesti uuden kuun energioiden kanssa, auttaen uusissa aluissa, omiin tavoiteisiin keskittymisessä, sekä vanhoista kivuista irti päästämisessä. Kun haluat manifestoida jotakin elämääsi, meditoi mustan kuukiven kanssa uuden kuun aikaan ja keskity unelmiisi. Musta kuukivi auttaa ymmärtämään elämän kiertokulkua ja lohduttaa menetyksen hetkellä. Musta kuukivi imee itseensä negatiivista energiaa ja kipua, sopien avuksi esimerkiksi leikkauksen jälkeen, ihmiselle tai eläimelle.

Keijukodosta löydät rumpuhiottuja kuukiviä, tutustu tuotteisiin kauppa-sivulla!