Turkoosi on yksi vanhimmista, tunnetuista kivistä, jota ovat kautta aikain käyttäneet shamaanit, kuninkaat, soturit ja Amerikan intiaanit. Se tunnetaan kaikkialla maailmassa viisauden, voiman ja suojeluksen symbolina, sekä tietysti suosittuna korukivenä.

~

Turkoosi on luonnostaan pehmeä ja huokoinen kivi, jonka laadussa on suuria eroja. Ainoastaan hyvin korkealaatuinen turkoosi on niin kovaa luonnostaan, että sitä voidaan hioa ja muotoilla kiveä vahingoittamatta. Tästä syystä suurin osa markkinoilla olevasta turkoosista on stabiloitu, eli kiveen on lisätty kovetetta. Turkoosi on myös yksi eniten väärennetyistä kivistä. Mikäli löydät huippuedullisen turkoosikorun, se tuskin on aitoa turkoosia. (Voit lukea lisää turkoosin käsittelystä ja väärennöksistä täältä.)

~

Turkoosi resonoi totuuden energian kanssa, sekä hoitaa tehokkaasti kurkkuchakraa, auttaen kommunikoimaan rehellisesti ja viisaasti. Ujoja ihmisiä turkoosi kannustaa osallistumaan enemmän keskusteluihin ja luottamaan siihen, että heidän mielipiteillään ja puheenvuorollaan on arvo ja merkitys. Julkisille puhujille turkoosi antaa rohkeutta, tyyneyttä ja varmuutta.

~

Turkoosi tunnetaan myös otsachakran stimuloijana, se herättelee selvänäkökykyjä ja muita piileviä lahjoja, sekä intuitiota. Turkoosi tukee fyysisen ja spirituaalisen maailman välistä kommunikaatiota. Kokeile turkoosia otsachakran päällä meditaatiossa.

~

Turkoosi auttaa olemaan myötätuntoinen ja antamaan anteeksi heille, jotka eivät kenties ole yhtä empaattisia sinua kohtaan.

~

Turkoosi on puhdistava kivi, joka karkottaa negatiivista energiaa. Sitä voidaan käyttää suojana ulkopuolisia vaikutteita vastaan, tai esimerkiksi suojana ympäristön saasteilta.

~

Turkoosi tasapainottaa chakroja, rauhoittaa mieltä ja tasaa tunnekuohuja. Sopii hyvin avuksi masennukseen ja uupumukseen, ja voi olla avuksi paniikkihäiriöissä. Sopii myös rauhoittamaan aikaerorasitusta ja lentopelkoa.

~

Turkoosin sanotaan suojelevan matkalaisia varkailta ja auttavan välttämään onnettomuuksia.

~

Työpaikalla turkoosi sopii johtajille, auttaa työssään paljon matkustavia ja auttaa välttämään huonoja sijoituksia. Turkoosia suositellaan heille, joiden työ edellyttää selkeää kommunikointia ja tiedonkulkua, esimerkiksi laki- ja virkamiehille.

~

Turkoosia pidetään yhtenä runsauden ja onnen kivistä. Turkoosin kanssa työskentely kutsuu elämääsi tasaisempaa ja runsaampaa rahavirtaa, sekä antaa inspiraatiota keksiä lisää tulonlähteitä. Turkoosi tuo onnea ja hyvää terveyttä.

~

Turkoosia sanotaan myös ystävyyden kiveksi. Se auttaa vahvistamaan ystävyyssuhteita, sekä ystävyyttä parisuhteissa, silloinkin kun suhde kohtaa haasteita. Turkoosi antaa rohkeutta tuoda julki piilossa pidettyjä tunteita. Parisuhteessa se rohkaisee olemaan romanttisempi ja hellempi, sekä osoittamaan tunteita. Turkoosin energia tuo suhteeseen hauskanpitoa ja spontaaniutta, sekä lojaaliutta ja rohkeutta. Se auttaa kommunikoimaan rehellisesti, sekä tukee anteeksiantoa itseä ja kumppania kohtaan.

~

Fyysisellä tasolla turkoosin sanotaan vahvistavan kehon immuunijärjestelmää ja auttavan kipujen lievityksessä, erityisesti kramppien, vatsakipujen ja päänsärkyjen kanssa. Se auttaa myös kurkun alueen ongelmiin ja puhdistaa keuhkoja.

Kuten huomaat, turkoosi on hyvin monipuolinen energia-auttaja ja sillä on paljon käyttötarkoituksia.
Turkoosia on vaihtelevasti markkinoilla ja se on yleensä melko hinnakasta, käsittelyn asteesta riippuen. Toisinaan saamme Keijukotoon turkoosieriä, mutta aina niitä ei valitettavasti ole saatavilla.