Ruusukvartsi on sydänchakran lempeä tasapainottaja. Sitä kutsutaan usein rakkauden kiveksi tai sydämen kiveksi, sillä se säteilee ympärilleen rakkautta ja empaattista energiaa. Ruusukvartsilla on rauhoittavaa ja lohduttavaa voimaa ja se on hyvä tuki erilaisten pelkojen ja surun tunteiden käsittelyssä.

~

Ruusukvartsi on kvartsin vaaleanpunainen muoto. Hennon vaaleanpunaisen värinsä se saa mangaanista, titaanista tai raudasta. Ruusukvartsi on tunnettu rakkauden kivenä jo satojen ellei tuhansien vuosien ajan ja yhä edelleen se symboloi ehdotonta rakkautta sekä itseä että ympärillä olevia kohtaan. Ruusukvartsi avaa sydänchakran ja on sen kautta yhteydessä rakkauteen kaikkea elollista kohtaan.

~

Jos etsit elämääsi lisää harmoniaa ja kaipaat tukea itsetuntosi kehittämiseen ja itsesi kokonaisvaltaiseen hyväksymiseen, ruusukvartsi on sopiva kiviapulainen. Se antaa kantajalleen rauhaa ja vahvistaa yhteyttä omaan itseen. Ruusukvartsin energia rohkaisee myös itsestään huolehtimiseen ja armollisuuteen. Ennen kaikkea se rohkaisee rakastamaan omaa itseä ehdoitta ja sen myötä avautumaan myös ympäriltä tulevalle rakkaudelle.

~

Parisuhteeseen ruusukvartsi tuo tasapainoa ja anteeksiannon taitoa. Sen energia voimistaa rakkautta ja lisää parisuhteen osapuolten empatiakykyä toisiaan kohtaan.

~

Ruusukvartsi tunnetaan myös särkyneen sydämen parantajana. Sillä on lohduttavaa ja puhdistavaa voimaa, joka auttaa toipumaan ja hyväksymään vaikeat tilanteet. Lisäksi se luo myötätuntoa itseä ja muita kohtaan ja opettaa anteeksiantoa. Ruusukvartsin lempeä energia tukee surun käsittelyssä ja rohkaisee päästämään irti, jotta mahdollisuus saada elämään jotakin uutta avautuu.

~

Myös lapset saavat erityistä apua ruusukvartsilta. Se lisää ympärilleen turvallisuuden tunnetta ja auttaa lasta vahvistamaan tervettä itsetuntoa. Ruusukvartsi vahvistaa lapsen myönteisiä tunteita onnistumisen kokemuksista ja tukee myönteisen elämänasenteen kehittymisessä. Aikuiset voivat saada ruusukvartsista voimaa kohdata lapsuusajan vaikeat kokemukset, toipumaan niistä ja päästämään niistä irti.

~

Ruusukvartsi on hyvä kodin suojauskivi, sillä se auttaa ylläpitämään sopua ja harmoniaa. Ruusukvartsi vahvistaa rakastavia ihmissuhteita ja säteilee kotiin onnellisuutta, myötätuntoa ja lämminhenkisyyttä.

~

Ruusukvartsi kerää itseensä herkästi erilaisia ympäristöstä tulevia energioita. Siksi se tulee puhdistaa säännöllisesti, jotta sen energia palautuu alkuperäiselle tasolle ja jotta kivi voi toimia korkeimmalla tasollaan.

~

Keijukodosta löydät valikoiman rumpuhiottuja ruusukvartseja, raakakiviä sekä erilaisia ruusukvartsikoruja omaa sydänyhteyttäsi tukemaan. Ruusukvartsiriipuksessa kivi pääsee luomaan hoitavaa energiaa lähelle sydänkeskusta, joka on hyödyllistä etenkin silloin kun sydän kaipaa lohtua ja rohkaisua.