Olet sitä mitä ajattelet

Olet ja houkutat sitä mitä ajattelet. Kiinnitä huomiota ajatuksiisi, tekoihisi ja tunteisiisi.


Tästä syystä manifestointi voi olla niin tuskaisen vaikeaa. Kun taloudelliset huolet painavat päälle, on helppo ajatella, että ”kun ei minulla ole rahaa” tai ”taas sitä rahaa menee siihen ja tähän asiaan”. Pelko, ahdistus ja huoli ovat päällimmäiset tunteet. Mitä silloin vedät puoleesi? Aivan, lisää sitä samaa huolienergiaa. Et voi manifestoida tulevaisuutta, jos mielessäsi on vain nykyhetki, etkä voi manifestoida positiivisia asioita, jos tunnetilasi on negatiivinen.

Joten jotta voisit manifestoida runsautta, pitää nykyhetki ja mahdolliset huolet ja epätoivo laittaa syrjään. Tämän vuoksi manifestointia kannattaa harjoittaa nimenomaan silloin, kun olet hyvällä tuulella, optimistinen ja luottavainen. Silloin kun päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus ja luottamus tulevaisuuteen. Sillä siihenhän vetovoiman laki perustuu, houkutat puoleesi sitä energiaa, jota tuotat.

Tee siis jotakin, joka tuntuu sinusta hyvältä. Kun seuraat intohimoasi ja tunnet olosi hyväksi, kohotat värähtelytasoasi vastaamaan sitä energiaa, jota haluat houkuttaa.

Keskity ajattelemaan esimerkiksi ”elän runsaudessa” tai ”minulla on aina enemmän rahaa kuin tarpeeksi”, ja todella tunne miltä tuntuu, kun näin on. Miltä kehossasi tuntuu, kun toiveesi on toteutunut? Hymyile, anna lämmön ja kiitollisuuden tunteen nousta päällimmäiseksi.

Jos tuntuu hankalalta kuvitella miltä toiveiden toteutuminen tuntuu, kokeile kirjoittaa tuntemukset ylös. ”Olen onnellinen. Olen vapaa. Tunnen oloni turvalliseksi. Olen rakastettu. Tunnen oloni rikkaaksi.”

Kiinnitä myös huomiota siihen mikä on suhteesi manifestoimaasi asiaan. Eli jos esimerkiksi pyrit manifestoimaan itsellesi lisää rahaa, pysähdy hetkeksi miettimään mikä onkaan suhteesi rahaan tällä hetkellä. Kun kuulet termin ”rikas”, minkälaisia tunteita se sinussa herättää? Jos ajattelet itseäsi istumassa rahapinon päällä, minkälaisia tunteita se sinussa herättää? Kateutta? Syyllisyyttä? Vaiko ylpeyttä? Kiitollisuutta? Ajatteletko ehkä, että moni muu tarvitsisi rahaa enemmän kuin sinä? Tuleeko ajatuksesta huono omatunto? Tai ajatteletko vaikka että rikkaat ihmiset ovat snobeja? Moni meistä liittää rahaan hyvin negatiivisia tuntemuksia tai rajoituksia. Tai ajatuksen, että raha pitää ansaita niska limassa ollakseen sen arvoinen. Nämä kielteiset ajatukset seisovat sinun ja runsauden välissä.
Miten näitä ajatuksia sitten voi muuttaa? Tässä muutamia vinkkejä koskien nimenomaan rahaa:

1. Sano ”kiitos”, kun maksat laskujasi. Sen sijaan, että vajoaisit huolienergiaan, pyri tuntemaan kiitollisuutta niistä asioista, joista maksat (sinulla on toimiva puhelin, jonka laskuja maksat, sinulla on katto pääsi päällä, josta maksat vuokraa tai lainanlyhennystä ym.).

2. Lue artikkeleita, kuuntele podcasteja tai katso videoita koskien runsausajattelua. ”Tartuta” itseesi toisten positiivista mindsettiä rahaa koskien. Itselleni yksi tällaisista vaikuttavista kokemuksista oli nähdä Ellen DeGeneresin stand-up-esitys, jossa hän rinta rottingilla ”omisti” sen tosiasian, että hän on vauras. Hän laski siitä leikkiä, ei piilotellut tai häpeillyt. Ja kuitenkin Ellen tunnetaan myös hänen tekemästään hyväntekeväisyystyöstä, sekä rohkeudesta puhua tasa-arvon, ihmisoikeuksien ja eläinten oikeuksien puolesta. Aivojeni simppeli johtopäätös: raha ei tee huonommaksi ihmiseksi, raha on vain energiaa, vaihdon väline, jolla voi tehdä paljon hyvää.

3. Anna vähempiosaisille. Tällöin paitsi autat jotakuta ja saat todennäköisesti itsellesi hyvän mielen, mutta myös vahvistat sitä energiaa, että sinulla on rahaa mistä antaa muillekin.

4. Pidä lompakossasi aina 50€ seteli. Älä käytä sitä. Näin sinulla on aina rahaa, näet sen joka päivä, ja pystyt vahvistamaan sitä energiaa ja omaa ajatustasi, että sinulla on rahaa. Vaihtoehtoisesti voit laittaa setelin johonkin muualle, josta sen jatkuvasti näet. Kirjanmerkiksi jos luet usein. Tai vaikka kehystettynä seinälle.

Älä rajoita mielikuvitustasi. Usko omaan sisäiseen voimaasi.

Tiedä, että toiveesi toteutuminen on jo käynnissä. Tiedä sisimmässäsi, että niin vetovoiman laki yksinkertaisesti toimii. Kun tunnet sen, manifestoit sen.

Uudelleenohjelmoi uskomuksesi itsestäsi. Ei enää ”minä en ole” tai ”kumpa olisin”-ajattelua, vaan ”minä OLEN”.

Ole kärsivällinen ja luottavainen.

Älä vastusta hyvän toteutumista. Epäusko ja muut negatiiviset tuntemukset alentavat värähtelytasoasi, etkä tällöin pysty manifestoimaan korkeavärähteisiä unelmia. Helpoin keino päästä vastaanottavaiseen tilaan vastustamisen sijaan on meditointi. Mutta käytännössä mikä tahansa asia, josta sinulle tulee hyvä olo, vaikka liikunta, luominen tai käsityöt, voi tehdä sinut vastaanottavaiseksi. Pääasia on, että seuraat intohimoasi ja teet jotakin sellaista, jossa aika ja ajatukset katoavat.

On hyvä tiedostaa myös se tosiasia, että olet jo manifestoinut itsellesi sen elämän, jota nyt elät. Voit siis aivan hyvin tehdä sen uudelleen.

Tämän blogisarjan seuraavassa osassa puhutaan manifestoinnin konkreettisista työkaluista.