Konreettiset työkalut

Nyt kun on edellisissä osissa käsitelty itsensä rakastamista ja negatiivisen ajattelun muuntamista positiiviseksi, voidaan ottaa esiin hieman niitä työkaluja, joita manifestoinnin tukena voi käyttää.

AFFIRMAATIOT

Affirmaatiot lienevät jo monelle tuttuja. Lyhyesti kuvattuna affirmaatiot ovat positiivisia voimalauseita, joilla ”uudelleenohjelmoidaan” omia kielteisiä ajatusmalleja, ja kohotetaan omaa värähtelytasoa vastaamaan sitä mitä halutaan vetää puoleemme. Affirmaatiot ovat paljon enemmän kuin vain kivoja sitaatteja. Ne ovat itseasiassa aivojen kieltä, ja jotta ne toimisivat optimaalisella tavalla, niiden tulee noudattaa tiettyä rakennetta;

1. Affirmaatioiden tulisi kuvata nykyhetkeä. Samoin kuin manifestoinnissa muutenkin pyritään ajatukseen ja tunteeseen, että haluamamme asia on jo toteutunut. ”Minä olen” on paljon voimallisempi julistus kuin ”minä tulen olemaan”.

2. Affirmaatioiden tulisi sisältää ainoastaan positiivisia sanoja. Älä siis sano ”minä en ole heikko”, vaan ”minä olen vahva”. Aivoilta vaaditaan paljon enemmän työtä ohittaa ja kääntää kielteisiä termejä positiivisiksi.

3. Affirmaatiot sanotaan ikään kuin totuuden julistuksina. Näin ollen termit ”olen” tai ”teen” tai ”osaan” ovat paljon voimallisempia kuin ”saattaa” tai ”voi”. Yksi voimallinen sanapari on ”minä valitsen”. ”Minä valitsen olla onnellinen”, ”minä valitsen tuntea itseni viehättäväväksi”, ”minä valitsen uskoa rakkauteen”, ”minä valitsen elää tässä hetkessä”.

Aivosi tarvitsevat myös paljon toistoa, jotta tämä uudelleenohjelmointi saadaan ohittamaan vanhat tavat, tottumukset ja uskomukset. Aivan niin kuin autolla tai pyörällä ajaminen on alkuun tuntunut hankalalta, on joutunut keskittymään ja pinnistelemään, mutta lukuisten toistojen kautta homma on alkanut sujua luonnollisesti. Siihen ei ole yhtä oikeaa kaavaa, miten usein toistoa tarvitaan, mutta suosittelen toistamaan affirmaatioita useita kertoja päivässä, joka päivä. Tee siitä tapa esimerkiksi tiettyyn kellonaikaan tai tiettyjen asioiden yhteydessä (suihkussa, töihin ajaessa, hampaita pestessä tms), jolloin siitä tulee rutiini.

Yksi iso, tärkeä seikka affirmaatioista; saatat kokea valehtelevasi itsellesi toistaessasi affirmaatiota, joka ei mielestäsi ole totta, ja se voi tuntua epämukavalta. Niinpä sellaiset affirmaatiot saattavat muuttua suussasi helpommin sanottavaan muotoon, esimerkiksi julistuksesta ”rakastan vartaloani” voi tulla vaikkapa ”pystyn pudottamaan painoa”. Ihmisten luontainen reaktio epämukavuusalueella on pyrkiä karkuun siitä aiheutuvaa jännitettä. Mutta oletko koskaan kuullut sanontaa ”kasvu alkaa vasta mukavuusalueen ulkopuolella”? Näin on myös affirmaatioiden kanssa. Jos sinusta tuntuu epämiellyttävältä valehdella itsellesi, silloin haluat varmaankin korjata asian. Eli voit joko mennä siitä mistä aita on matalin ja muuttaa affirmaatiota, tai voit muuttaa elämäntapojasi niin, että affirmaatiosta tulee totta. Aloita siis siitä, että käytät juuri sellaisia tehokkaita ja voimallisia affirmaatioita, jotka pakottavat sinut mukavuusalueeltasi pois, jotta mielesi ja vetovoiman laki voi alkaa työskennellä asian eteen.

Vielä yksi kikkakolmonen affirmaatioiden tehostamiseksi; voit lisätä niihin fyysisen kosketuksen. Voit esimerkiksi silittää tai taputtaa kämmenselkääsi, tai voit hieroa sitä kehosi kohtaa, jossa tunnet negatiivisuutta. Ulkonäköön liittyvissä affirmaatioissa voit vaikka silittää vatsaasi tai reisiäsi kun sanot ”rakastan vartaloani”, tai mikä ikinä voimalauseesi onkaan. Mikä tahansa kehonosa käy, ja minkä tahansa affirmaation yhteydessä. Pointti on siinä, että tämä toiminto jää lihasmuistiisi. Eli aina kun toistat tätä fyysistä kosketusta, aivosi ja kehosi muistaa positiivisen affirmaatiosi.

VISUALISOINTI

Visualisointi on tärkeä osa manifestointia. Siihen pätee hyvin samankaltaiset ”säännöt” kuin affirmaatioihinkin, visualisoinnin tulee kuvata nykyhetkeä, eli kuin kuvittelemamme asia olisi jo tapahtunut. Oleellista visualisoinnissa on keskittyä tuntemaan kuvitelma kaikilla aisteilla. Mitä haluat houkuttaa elämääsi? Näe se kuvana mielessäsi, kuule tilanteeseen liittyvät äänet, tunne tuoksut, maista maut, ja ennen kaikkea tunne miltä sinusta mielikuvassasi tuntuu. Kun käytämme kaikkia aistejamme tehostamaan mielikuvaa, aivomme eivät oikeastaan tiedä eroa mielikuvan ja todellisuuden välillä. Näin pystymme oikeasti tuntemaan onnellisuutta ja kiitollisuutta siitä, että mielikuva on käynyt toteen jo ennen kuin näin käy. Näin kohotamme värähtelytasomme vastaamaan unelmaamme, eikä maailmankaikkeudella ole muuta vaihtoehtoa kuin vastata siihen 😉

Voit myös kokeilla nähdä itsesi ns. ulkopuolisen silmin visualisaatiossasi. Eli ikään kuin katselisit itseäsi vierestä toteuttamassa haluamiasi asioita sen sijaan, että kuvittelet ne sillä tavalla kuin normaalisti ne näkisit edessäsi. Kokeile kumpi tuntuu luontevammalta, kumpi perspektiivi saa aurasi kihelmöimään odotuksesta ja innostuksesta.

Visualisointiin voi ottaa mukaan myös jonkin esineen, joka jollakin tavalla kuvastaa manifestoimaasi asiaa. Esimerkiksi jokin sydämen muotoinen esine symboloimaan rakkautta, kolikko symboloimaan rahaa jne. Kun olet visualisoinut tämän esineen kanssa haluamaasi todellisuutta, voit hyödyntää esinettä aina kun haluat pikaisesti palauttaa itsesi tähän energiaan ja päättäväisyyteen. Vaikkapa ennen työpaikkahaastattelua voit koskettaa taskussa olevaa esinettäsi ja ottaa yhteyden sitä kautta visualisaatioosi ja oikeaan energeettiseen tunnetilaan.

UNELMAKARTAT

Unelmakartta tai tavoitekartta (vision board, dream board), jota itse kutsun ”aarrekartaksi”, on kaikessa yksinkertaisuudessaan fyysinen kuva haluamastasi todellisuudesta. Voit rakentaa sen kartongille tai paperille, voit käyttää lehtileikkeitä, valokuvia tai tulosteita netistä. Voit tehdä kartan myös piirtämällä tai maalaamalla. Voit tehdä ns. yleisen unelmakartan esimerkiksi kalenterivuosittain ja laittaa kartalle kaikki asiat, jotka haluat sinä vuonna saavuttaa. Tai voit tehdä karttoja teemoittain. Parisuhdekarttaan voit vaikkapa etsiä kuvia onnellisista pariskunnista ja leikata tekstejä, jotka kuvaavat unelmakumppaniasi. Lomakarttaan voit etsiä kuvia maisemista joissa haluaisit loikoilla, aktiviteeteista joita haluaisit lomallasi tehdä, ja ruoista joita haluaisit siellä syödä.

Kuva: Flickr, M’s Dream Board

Unelmakartan tekeminen on mukavaa puuhaa ja tukee tehokkaasti visualisointia. Se sopii myös heille, jotka eivät koe omaavansa kovin hyvää mielikuvitusta tai keskittymiskykyä. Kun käytät sekä kuvia että tekstiä, stimuloit molempia aivopuoliskoja ja ohjelmoit alitajuntaasi niin, että alat suunnistaa haluamiasi asioita kohti. Samalla kun lisäät asioita kartallesi, tulet väistämättä kuvitelleeksi niiden toteutumista ja sitä miltä se tuntuu. Ja kun käytät aikaa siihen, että etsit sopivia kuvia ja tekstejä, tulet paitsi entistä tietoisemmaksi siitä mitä todella haluat ja visiosi selkeytyy, niin myöskin keskität silloin energiasi toiveidesi manifestointiin.

Aseta unelmakarttasi paikkaan, josta näet sen joka päivä. Voit myös ottaa tavaksi pysähtyä sen edessä säännöllisesti, paistatella kutkuttavien unelmien energioissa, tuntea kiitollisuutta, hengittää syvään ja hymyillä. Tämä kohottaa sinun ja unelmakartan värähtelytaajuutta, sekä lisää motivaatiotasi ottaa tarvittavia toiminnan askelia unelmiasi kohti.

Yksi tapa unelmakartan tekemiseen on miettiä ensin paperille lista asioista, joita haluaa unelmakarttaan laittaa ja sitten etsiä sopivia kuvia ja tekstejä. Ja tämä toimiikin varmasti hyvin, jos oma visio on jo kirkas ja selkeä. Mutta itse henkilökohtaisesti suosin intuitiivisempaa menetelmää. Kun teen omaa ”aarrekarttaani”, selaan lehtiä ja saksin ensin kaikki kuvat ja tekstit, jotka vähänkin houkuttavat ja resonoivat. Sitten käyn pinoa läpi, jotain saattaa jäädä tässä vaiheessa vielä pois ja johonkin elämänalueeseen liittyen saatan haluta etsiä lisää kuvia. Opin enemmän unelmistani tällä tavalla, kun en aseta niille raameja valmiiksi. Yllätyin joistakin fraaseista, jotka valikoituivat itseäni ja omaa kasvuani kuvaamaan, ja myös siitä, että joitakin asioita en loppupeleissä kokenutkaan tarpeelliseksi asettaa kartalle. Osa jäi pois siksi, etten halunnutkaan niitä niin palavasti, osa siksi, että koin saavuttaneeni ne jo.

Omissa sommitelmissani on nyt viimeiset pari vuotta ollut selkeä kaava. Keskelle valikoin suuret, kaikkia elämäni osa-alueita koskevat fraasit tai elämänohjeet, kuten ”Dream come true”, ”hymyile huoleti”, ”säkenöivä elämä” tms. Jotkut suosivat keskellä karttaa omaa hymyilevää kuvaa, joka onkin ihana ajatus. Sitten lähden rakentamaan keskustan ympärille muita elämän osa-alueita, jotka ovat sievästi omissa rykelmissään, mutta soljuvat toinen toisiinsa. Lopulta unelmakartta näyttää silmääni miellyttävältä ja tuntuu kihelmöivältä ja kuplivalta. Lisään karttaan vielä lausekkeen ”tai jotakin vielä parempaa korkeimmaksi parhaakseni”.

55×5 (tai 555) MANIFESTOINTITEKNIIKKA

Ensin tarvitset affirmaation, joka kuvaa sitä mitä haluat manifestoida. Käytä täsmällistä, mutta yksinkertaista ja selkeää lausetta, jonka kirjoitat siinä muodossa, kuin se olisi jo toteutunut. Esimerkiksi jos pyrit manifestoimaan ylennyksen urallasi, lauseesi voisi olla vaikkapa ”olen aluepäällikkö”, tai mikä toivetittelisi onkaan.

Tekniikan idea on kirjoittaa paperille tai vihkoon tämä valitsemasi lause 55 kertaa viitenä päivänä peräkkäin. Pohjimmainen ajatus on sama kuin muissakin keinoissa; sitä saat mihin keskityt. Samalla uudelleenohjelmoit ja motivoit omaa mieltäsi tähän muutokseen.

Muista tehdä tämä harjoitus viitenä peräkkäisenä päivänä. Jos päiviä jää välistä, aloita alusta. Harjoitusta tehdessä on hyvä olla rentoutuneessa ja vastaanottavaisessa mielentilassa. Voit sytyttää kynttilöitä ja laittaa rauhoittavaa taustamusiikkia vaikka soimaan. Keskity kirjoittamisen aikana tekemiseesi ja affirmaatioosi, ole läsnä hetkessä.

KIVIMANDALAT

Kivimandalat valjastavat kivien ja kristallien energiat niille määritettyyn tehtävään ja usein tehosteena mandalassa käytetään pyhää geometriaa. Kivimandaloita voidaan käyttää hoitamiseen, suojaukseen tai esimerkiksi runsauden, terveyden tai rakkauden manifestointiin.

Kivimandaloiden tekemiseen on useita vaihtoehtoja ja tekniikoita, ja niitä käsitellään tarkemmin tulevassa blogiartikkelissa, mutta lyhyesti; mandalat voivat olla pieniä, ne voivat olla kehosi ympärillä (tai päällä), tai ne voivat olla niin suuria, että ne ympäröivät huoneen, talon tai jonkun muun sijainnin. Kiviä voi olla vähimmillään kolme, tai niitä voi olla niin paljon kuin haluat. Mandalat voivat olla lyhytkestoisia, tai niitä voidaan pitää vuosikausia, ihan tarkoituksesta riippuen. Mandaloita tehdessä voi seurata olemassa olevia mandalamalleja, vähän kuin kokkaisi reseptin kanssa, tai mandalat voidaan kyhätä täysin intuitiivisesti.

Kivimandalat eroavat yksittäisten kristallien käyttämisestä siten, että yleensä mandaloissa käytetään useampaa kuin yhtä kivityyppiä. Tällöin hyödynnetään paitsi erilaisten kristallien erilaisia ominaisuuksia ja niiden yhteisenergiaa, mutta myös moninkertaistetaan niiden energia.

Oman roolinsa yhtälöön tuo myös pyhä geometria. Pyhä geometria on metafyysistä tiedettä ja uskomus siitä, että geometriset kuviot, joita luonnosta löytyy, ovat kuin jumalallinen sormenjälki. Se toimii ikään kuin luomisen kehyksenä. Eri kuvioilla on myös oma tehtävänsä manifestoinnissa.

SUITSUKKEET

Suitsukkeet ovat ihana apuväline manifestointiin monestakin syystä. Jo niiden sytyttäminen itsessään, siinä missä muidenkin työkalujen käyttö, laukaisee aikomuksesi. Eli kun sytytät suitsukkeet, tai poimit kristallin käteesi, tai kokoat mandalan tai aarrekartan tiettyä tarkoitusta varten, tulet samalla keskittäneeksi aikomuksesi ja energiasi manifestointiin.

Suitsukkeet puhdistavat ja kohottavat niin sinun kuin oleskelutilasikin värähtelytasoa. Suitsukkeiden tuoksu ja savukiehkuroiden katselu rentouttaa mieltä vastaanottavaisempaan tilaan. Yllä visualisointiin liittyen puhuttiin siitä miten tärkeää on pyrkiä manifestoimaan jokaisella aistilla, suitsukkeita käyttäessä erityisesti hajuaisti pääsee osallistumaan tehokkaasti manifestointiin. Samoin kuin tuttu tuoksu tai haju voi palauttaa mieleen muiston menneisyydestä, niin jos käytät aina samaa tuoksua tietyn asian manifestointiin, luot psyykkisen linkin sen kyseisen aromin ja manifestointiajatustesi välille. Jos käytät vaikkapa bergamotin tuoksua joka kerta rahan manifestointiin, luot alitajuisen triggerin, joka palauttaa mielesi runsausajattelulle vastaanottavaiseksi aina kun haistat bergamotin.

Voit kokeilla mitkä tuoksut toimivat sinulla mihinkin manifestointiin, tai voit ottaa osviittaa siitä mihin eri kulttuurit ovat perinteisesti eri tuoksuja yhdistäneet. Tai voit etsiä valmiita tuoksuyhdistelmiä, jotka on tiettyä tarkoitusta varten koottu, esimerkiksi Keijukodon Attracts Money-suitsukkeet.

 

Onnekkaita manifestointihetkiä toivottaen,