Musta obsidiaani ei oikeastaan ole mineraali, vaikka se kiveksi katsotaankin, vaan se on vulkaanista lasia. Kun laava, eli sula kiviaines, tulivuoren purkauksen jälkeen jäähtyy nopeasti, se ei ehdi kiteytyä, vaan jää amorfiseksi vulkaaniseksi lasiksi. Tulisten ominaisuuksien ansiosta obsidiaanin energia on nopeaa, voimakasta ja armotontakin. Se tunnetaan ennen kaikkea voimakkaana suojelijana ja maadoittajana, mutta myös puhdistajana ja opettajana, joka tuuppaa eteenpäin henkisellä polulla. Se hoitaa sielua, mutta se voi tuoda pintaan myös epämiellyttäviä totuuksia ja negatiivisia tuntemuksia, joiden kohtaamista henkilökohtainen kasvu edellyttää. Obsidiaani antaa voimia käsitellä pintaan nousseita asioita ja puhdistaa esiin nousseita negatiivisia energioita. Obsidiaanin aisapariksi suositellaan usein kirkasta kristallia, ja itse voisin suositella myös ruusukvartsia tuomaan lempeyttä ja rakkautta, mikäli puhdistus tuntuu turhan raskaalta.

~

Mustaa obsidiaania voi käyttää katkaisemaan sidoksia asioihin tai ihmisiin, jotka eivät enää palvele. Erityisen hyvin tässä toimii teräväreunainen raakapala, jolla voit visualisoida viiltäväsi emotionaaliset siteet poikki sinun ja tämän asian tai henkilön väliltä.

~

Musta obsidiaani suojaa negatiivisilta energioilta ja puhdistaa niitä tiloista, aurasta, chakroista, kehosta ja mielestä. Mustia kiviä käytetään yleisesti suojaukseen, mutta sillä miten ne työskentelevät voi olla kuitenkin eroavaisuuksia. Musta obsidiaani on erityisen hyvä tulenaroissa tilanteissa, joihin liittyy voimakkaita negatiivisia tunteita, mahdollisesti vihaa, agressioita, hyväksikäyttöä tai väkivaltaa, esimerkkinä vaikkapa mielenosoitukset tai levottomat asuinalueet.

~

Musta obsidiaani on tietysti myös tehokas maadoittaja ja se auttaa yhteyteen oman sisäisen voiman kanssa. Se herättelee sisäisen soturisi. Sen maadoittava voima voi olla paikallaan myös silloin, jos sinulla on voittoputki päällä, kaikki toiveet tuntuvat toteutuvan ja menestys saa pään pyörälle. Musta obsidiaani auttaa pitämään jalat maassa ja opastaa käytännönläheisiin ratkaisuihin.

~

Musta obsidiaani auttaa yhteyteen oman lohikäärmeoppaan kanssa. Lohikäärmeet voivat auttaa ottamaan muutoksen askelia ja päästämään irti tarpeettomasta painolastista.

Keijukodosta löydät rumpuhiottuja obsidiaaneja ja obsidiaanikoruja, tutustu tuotteisiin kauppa-sivulla!