Kivien pitämisestä makuuhuoneessa voidaan olla montaa mieltä, luonnollisesti, koska kaikki reagoivat kivien energioille eri tavalla ja mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Jos olet kivien energialle kovin herkkä, silloin liian monta kiveä makuuhuoneessa – tai vääränlaiset kivet – saattavat häiritä unta. Ainakaan ei kannata koko kivikokoelmaa säilyttää sängyn alla…

Ja sitten on vielä se käyttötarkoituskin. Jos haluat kiven avuksi unityöskentelyyn, saat todennäköisesti sen mitä pyydät, mutta intensiivinen unityöskentely saattaa hyvinkin tuntua seuraavana päivänä väsymyksenä. Tai ehkä haluat kiviä makuuhuoneeseen romantiikan buustaamiseksi. Fair enough, ehkä silloin oletkin valmis maksamaan hienoisen verotuksen yöunista 😉

Jos tuntuu siltä, että nukut huonosti kivien kanssa, kannattaa miettiä niiden siirtämistä toiseen huoneeseen. Omien empiiristen tutkimusteni myötä olen päätynyt siihen, että yöpöydälläni on pieni rumpuhiottu seleniitti, isohko rumpuhiottu savukvartsi ja raakapala sinistä kalsiittia.

Mutta kuten sanottu, kokeilemalla selviää itselle parhaat vaihtoehdot.

Unta tukevat kivet

Karkeasti yleistäen, maaelementin kanssa resonoivat, alempien chakrojen kivet (useimmiten ruskeat, maanläheisen punaiset ja mustat kivet) voivat olla avuksi. Kunhan on tarkkana, ettei valitse maadoittavaa kiveä, jolla on lisäksi aktivoivia ominaisuuksia.
Unikavereiksi käyvät myös rauhoittavat, lohduttavat, puhdistavat ja stressiä vähentävät kivet. Tässä joitakin esimerkkejä:

Jos kärsit unettomuudesta tai painajaisista, voit kokeilla pitää yöpöydällä tai tyynyn alla ametistia. Ametisti rauhoittaa ja pitää negatiiviset energiat ja painajaiset loitolla.

~

Valkoinen seleniitti taistelee aktiivisesti unettomuutta vastaan sekä puhdistaa raskaita energioita huoneesta ja aurastasi nukkuessasi, niin että voit herätä aamulla hyvin levänneenä ja virkistyneenä. Seleniitti on oivallinen apu myös silloin, jos nukahtaminen viivästyy huolien tai laukkaavien ajatusten vuoksi. Seleniitillä voi painella otsaa ajatusten hiljentämiseksi, vaihtoehtoisesti seleniitti voi auttaa nukahtamaan sydämen alueella pidettynä.

~

Jos asioista huolehtiminen valvottaa sinua, voit kokeilla myös savukvartsia. Savukvartsi maadoittaa lempeästi ja tuo turvallisuuden tunnetta sekä levollista luottamusta siihen, että asiat kyllä järjestyvät parhain päin.

~

Akvamariini ja vihreä aventuriini rauhoittavat ja tukevat onnellisuutta. Siniset kivet kuten angeliitti, sodaliitti, sininen pitsiakaatti, sininen kalsiitti, sininen kvartsi ja selestiitti tasapainottavat ja rauhoittavat pehmeällä energiallaan.

~

Ruusukvartsi tuo huoneeseen rakkaudellista ja lempeää energiaa. Ruusukvartsi on erityisen hyvä kivi silloin kun halutaan rauhoittaa sydäntä, esimerkiksi sydänsurujen vuoksi tai jos olet huolissasi jostakin läheisestä etkä sen vuoksi saa nukuttua.

~

Lepidoliitti rauhoittaa hermostoa ja mieltä ja auttaa rentoutumaan.

~

Tsaroiittia käytetään syventämään unta ja apuna kaikenlaisiin unihäiriöihin, unissakävelyyn tai öisiin ahdistuksiin.

Jos joku kivi tuntuu liian voimakkaalta tyynyn alla tai ylimpien chakrojen läheisyydessä, voit kokeilla sitä sängyn alla tai yöpöydän laatikossa.

Muista puhdistaa yöpöytäkivet säännöllisesti!

Yöpöydälle sopimattomia kiviä

Tai jos ei sananmukaisesti sopimattomia, niin ainakin näitä kokeilisin varovaisesti.

– Vuorikristalli (erityisesti täyden kuun aikaan) saattaa aktivoida ja virkistää, aiheuttaen näin levottomuutta öisin. Toisaalta moni nukkuu vuorikristallin kanssa vallan mainiosti. Vuorikristalli voimistaa muiden kivien energioita, joten jotkut voivat kokea vuorikristallin yhdessä rauhoittavien kivien kanssa hyväksi yhdistelmäksi.

– Apofylliitti ja monet muut korkeavärähteiset, henkiset kivet saattavat stimuloida liikaakin. Useimmilla poikkeuksen tekevät ametisti ja seleniitti, jotka onkin ylempänä mainittu hyvien unikavereiden listassa, mutta jos sinulla on ongelmia nukkua näiden kivien kanssa, niin kenties ne aktivoivat kruunuchakraasi liikaa. Siinä tapauksessa voit hyödyntää kivien ominaisuuksia unen syventämiseksi päiväaikaan joko meditoimalla kivien kanssa, tai käyttämällä niitä unimandalassa.

– Välttäisin yöpöydällä myös tulienergian kiviä, jotka energisoivat.

– Otsachakran kivet ja psyykkisiä kykyjä tai unityöskentelyä tukevat kivet saattavat häiritä unta. Näitä ovat esimerkiksi lapis lazuli ja atsuriitti.

– Suuret kristallit pään läheisyydessä saattavat olla liian voimakkaita.

– Vältä aktiiviseen toimintaan suuntautuneita kiviä.

Mitä kiviä Sinun makuuhuoneestasi löytyy? Kommentoi alle!

Kauniita unia!