Ohjattu meditaatio tarkoittaa käytännössä sitä, että kertoja äänellään ohjaa (joko paikan päällä tai äänitteellä) kuuntelijan rentouttamaan mielensä ja kehonsa, ja johdattaa tämän meditatiiviseen tilaan ja/tai mielikuvamatkalle. Samoin kuin kirjaa lukiessa tai äänikirjaa kuunnellessa, kuuntelija visualisoi kuvattuja ympäristöjä ja tapahtumia, ja voi omassa päänsisäisessä maailmassaan toteuttaa itseään ja saavuttaa erilaisia tavoitteita.

Monet tutkimukset osoittavat, että asioiden harjoittaminen mielessään on melkeinpä yhtä tehokasta, joskus ehkä jopa tehokkaampaakin, kuin asioiden harjoittaminen käytännössä. Tähän perustuu myös esimerkiksi hypnoterapia ja regressiohoidot. Hypnoosissa voidaan sukeltaa mielen syvempiin rakenteisiin, jonka vuoksi on tärkeää, että hypnoterapeutti on ammattilainen, joka ymmärtää ihmisten suggestioherkkyyttä. Ohjattu meditaatio on paljon kevyempi tapa tutustua omaan mieleensä. Kertojan äänen johdattelusta huolimatta, kuulija itse on koko ajan ohjaksissa ja voi turvallisesti rentoutua tai vaikka nukahtaakin. (Paikan ja tilanteen jossa meditaatioita kuunnellaan, tulee kuitenkin olla myös turvallinen. Esimerkiksi autoillessa ei saa kuunnella unettavia meditaatioita.)

Mielen voima on hämmästyttävä ja sen avulla voi saada konkreettisia muutoksia aikaan esimerkiksi kehossa, elämänasenteessa ja elämäntavoissa. Ohjatut meditaatiot voivat siis olla tehokas keino tuoda elämään toivottuja muutoksia. Se on helppo tapa saavuttaa rentoutunut tila ja sisäinen tyyneys, joka puolestaan vähentää stressiä ja kirkastaa mieltä. Rentoutuneessa tilassa alitajunta on avoimempi positiivisille suggestioille ja tällä tavalla kuulija voidaan ohjata lempeästi parantamaan jotakin elämänsä osa-aluetta. Meditaatiossa voidaan esimerkiksi pyrkiä kehopositiivisuuteen, itsetunnon kohentamiseen, unelmiin uskomiseen ja niiden tavoittelemiseen, anteeksiantamiseen,
voimaantumiseen, positiiviseen ajatteluun, emotionaalisten haavojen parantamiseen, henkiseen kasvuun tai stressinlievitykseen.

Ohjatut meditaatiot sopivat erityisesti heille, joille yksin meditoiminen tuntuu haastavalta. Jos tuntuu siltä, että ei oikein saa risteileviä ajatuksiaan kuriin eikä pysty keskittymään vaikkapa hengityksensä rytmiin omin avuin, keho tuntuu levottomalta ja olo ei tunnu tasaantuvan, ohjattu meditaatio auttaa rentoutumaan kauniin musiikin ja lempeän kerronnan avulla. On helpompi keskittyä kuuluvaan ääneen ja sanojen viestiin, toimia niin kuin ohjeistetaan.

Keijukodon mielikuvamatkat sisältävät aina tilanteeseen sopivan taustamusiikin ja äänimaiseman, esimerkiksi luonnon ääniä. Voit huomata, että kuunnellessasi ohjattua meditaatiota, jossa johdatellaan sekä musiikin, visualisoinnin että äänitehosteiden avulla, aistit heräävät ja mielikuva muuttuu elävämmäksi. Oma matka on käsinkosketeltavampi ja rikkaampi.

Osa meditaatioista löytyy myös YouTubesta, missä niitä voi kuunnella ilmaiseksi. Keijukodon kaupasta voi halutessaan ostaa äänitteet itselleen. Keijukodon uutiskirjeen tilaajat saavat tilaajalahjana keijumeditaation, jota ei tule kauppaan myyntiin, eikä kuunneltavaksi muualle. Äänitevalikoimaamme täydennetään aika ajoin. Tutustu ohjattuihin meditaatiotallenteisiimme kaupassa!