Tämän kirjoittaminen tuli juuri nyt ajankohtaiseksi, kun tunsin eilen kurkussani kaktuksen. Tänään päätin sitten poimia sopivat kivikaverit taskuun flunssapöpöjä karkottamaan. [Mainittakoon taasen, että kiviterapiaa ei tule käyttää lääketieteellisen hoidon korvikkeena, vaan täydennyksenä.]

Mitkä kivet taistelevat flunssaa vastaan tehokkaimmin?

Kuten aina, vaihtoehtoja varmasti riittää ja kokeilemalla selviää itselle parhaat vaihtoehdot (itse esimerkiksi päädyin alla olevien lisäksi käyttämään tänään oranssia kalsiittia). Tässä muutamia vinkkejä:

Karneoli lisää elinvoimaa, vahvistaa immuunijärjestelmää ja antaa keholle energiabuustin.

Vihreä aventuriini toimii yleispätevänä terveyden ja elinvoiman edistäjänä.

Keltainen kalsiitti tuo myönteistä energiaa sekä keholle, että mielelle. Vihreä kalsiitti vahvistaa immuunijärjestelmää, kuten tekee myös sammalakaatti.

Punainen jaspis antaa keholle fyysistä voimaa taistella flunssaa vastaan.

Akvamariini hoitaa kurkkuchakraa ja voi lievittää yskää ja kurkkukipua. Akvamariinin tyynnyttävä sininen energia voi hoitaa myös muita kehon flunssakolotuksia. Akvamariinin vaikutusta flunssan häätöön tehostaa smaragdi. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla kurkulla sinistä pitsiakaattia tai amatsoniittia.

Meripihkaa kutsutaan luonnon omaksi antibiootiksi ja sen sanotaan lievittävän flunssan oireita ja tulehduksia monia muita kiviä nopeammin. Sitä suositellaan pidettävän solar plexuksen päällä immuunijärjestelmän vahvistamiseksi.

Flunssan ennaltaehkäisemiseen voi käyttää fluoriittia, joka voimistaa kehon vastustuskykyä ja taistelee tulehduksia vastaan.

Miten kiviä sitten voi käyttää flunssan hoitoon?

1. Kivivesi (kivieliksiiri)
Esimerkiksi karneolin voi tipauttaa vesilasiin tai vesipulloon ja antaa kiven energisoida juomavesi. Täytyy tosin myöntää, että vierastan itse ajatusta kivien laittamisesta veteen sellaisenaan, vaikka tiedänkin että näin voi tiettyjen kivien kanssa tehdä. (Kannattaa olla tarkkana mitä kiviä käyttää, kaikki kivet eivät veteen sovellukaan). Jos ei halua kiviä suoraan kontaktiin veden kanssa, voi kiviä pitää ihan yhtä hyvin lasin välittömässä läheisyydessä, tai oma suosikkini; laittaa kivet juomalasiin koeputkessa.
Kivieliksiiriä voi käyttää myös ulkoisesti. Esimerkiksi meripihkavettä voi pyyhkäistä niskaan, ranteisiin tai solar plexukselle flunssaa torjumaan.

2. Kivet mukanasi
Voit laittaa taskuihin – tai jos ei ole taskuja, niin vaikka pieneen pussukkaan, joka sujahtaa rintaliiveihin tai sukanvarteen – karneolin ja vihreän aventuriinin hoitamaan kehoasi, ja pienen vuorikiteen voimistamaan molempien vaikutusta.

3. Kivet tyynyn alla
Voit myös laittaa kiviyhdistelmän yöksi tyynysi alle hoitamaan.

4. Kivet keholla
Voit levätä sohvalla tai sängyssä vihreä aventuriini (tai useampi) sydänchakran päällä. Tai voit laittaa tähän tarkoitukseen sopivat, energisoivat rannekorut käsiisi. Halutessasi voit laittaa tuoksulyhtyyn esim. eukalyptus-öljyä (muita flunssaan sopivia tuoksuja ovat sitruuna, laventeli, piparminttu, timjami, kaneli, rosmariini ja kamomilla) ja kuunnella rentouttavaa musiikkia tai tehdä energiahoitomeditaation.

5. Kivet mandalassa
Voit tehdä tervehtymismandalan ja käyttää siinä edellä mainittuja kiviä – tai valita joitakin muita intuitiosi mukaan.

Käyttötavasta riippumatta – muista puhdistaa kivet ennen käyttöä ja käytön jälkeen!

Kuulen mielelläni oletko saanut näistä vinkeistä apua flunssassa, kommentoi alle!