Prasioliitti, eli vihreä ametisti, on kasvutyössä auttava ja runsautta tukeva, sydänchakran kivi.
Samaan tapaan kuin sitriiniä syntyy keinotekoisesti ametistia kuumentamalla, niin syntyy myös suurin osa markkinoilla olevasta prasioliitista.
Kuten sitriiniä, myös prasioliittia tavataan kyllä luonnossakin, jolloin kuumennuksen on hoitanut Äiti Maa, mutta se on huomattavasti harvinaisempaa ja siksi myös arvokkaampaa. Kerrotaan, että luonnollinen prasioliitti koluttiin hyvin pitkälti loppuun 1950-luvulla, mutta jonkun verran sitä löytyy vielä Brasiliasta, Puolasta ja Kanadasta. Ametistin kuumentuessa korkeisiin lämpötiloihin, sen väri muuttuu useimmiten keltaiseksi (sitriini), mutta silloin kun se muuttuu vihreäksi, tulee siitä prasioliitti. Värin muuttuessa myös kristallin energiataajuus muuttuu, ja tämän vuoksi sitriinillä ja prasioliitilla on erilainen hoitava energia kuin ametistilla.

~
Prasioliittia tavataan läpikuultavana, kokovihreänä kivenä, jonka värin intensiteetti voi vaihdella hyvin hennosta voimakkaan vihreään. Sen lisäksi se voi olla chevron-ametistista johdettua, jolloin kivessä näkyy vihreän värin lisäksi valkoisia kuvioita.

~

Vihreille kristalleille tyypilliseen tapaan prasioliitti hoivaa sydäntä ja tuo jumalallista energiaa sydänchakran kautta kantajalleen, tukemaan tämän myötätuntoa ja hyväksyntää itseään kohtaan. Prasioliitti buustaa omanarvontuntoa ja auttaa arvostamaan omia kykyjään.

~

Toinen vihreiden kristallien tuttu avainsana on runsaus. Prasioliitti voi olla avuksi erityisesti silloin, kun halutaan kääntää huono onni runsaudeksi ja hedelmällisyydeksi. Kun halutaan löytää uusia keinoja houkuttaa runsautta, on se sitten taloudellista tai esimerkiksi terveyteen liittyvää runsautta, tai esimerkiksi pysäyttää velkakierre tai muutoin epäonnekkaalta tuntuva elämänjakso. Prasioliitin energia tukee kantajansa kasvua ja itsenäisyyttä, sekä kykyä kantaa vastuuta omasta elämästään. Jos vaikkapa epäonnen taustalla on kyvyttömyys huolehtia omista asioista ja tapa tukeutua lähipiiriin sen sijaan ongelmien ratkaisemiseksi, prasioliitti rohkaisee tukeutumaan ja luottamaan omiin lahjoihin, uskomaan itseensä ja seisomaan omilla jaloillaan. Se auttaa kuuntelemaan oman intuition ohjausta ja olemaan riippumattomampi muista ihmisistä.

~

Näiden ominaisuuksiensa vuoksi prasioliitti sopii avuksi myös vaikkapa työnhakuun. Jos työnhakua on jo kestänyt kauan, voi se luonnollisesti vaikuttaa itsetuntoon ja turhauttaa. Prasioliitin palauttaessa uskoa omiin taitoihin ja kääntäessä epäonnea, se voisi sopia kaveriksi taskuun työpaikkahaastatteluun mennessä, tai hakemusta kirjoittaessa. Tai vastaavasti, uutta runsautta houkuttavan energiansa vuoksi kivi voisi sopia henkilölle, joka on väsynyt työhönsä ja etsii uutta uraa, tai uusia tapoja ansaita.

~

Mitä muuta vihreistä kristalleista tulee mieleen? No tietysti luontoyhteys. Prasioliitti auttaa yhteyteen maan energian kanssa ja se sopii esimerkiksi henkilöille, jotka haluaisivat elää luonnonläheisempää ja terveellisempää elämää. Se voi auttaa vaikkapa sopeutumaan kasvispainotteisempaan ruokavalioon tai ulkoilemaan enemmän, juomaan riittävästi vettä ja nukkumaan tarpeeksi. Oivallinen kivi taskuun metsälenkille tai meditoinnille kannon nokassa. Tällöin prasioliitti auttaa maan energiaa virtaamaan vapaammin jalkojen kautta sydänchakraan ja leviämään sieltä ympäri kehoa.

Voit tutustua Keijukodon prasioliitteihin täällä.