Oma supersuosikkini, savukvartsi, on hyvin rauhoittava ja maanläheinen juurichakran kivi. Sen energia tuo turvallisuuden tunnetta ja levollista luottamusta paitsi tulevaisuuteen, myös omaan sisäiseen viisauteen ja osaamiseen. Savukvartsi lievittää näin jännitystä, stressiä, ärtymystä ja masennusta.

~

Savukvartsi tunnettiin ennen vanhaan voiman kivenä ja se oli muinaisille druideille pyhä. Muissa kulttuureissa savukvartsia on käytetty muun muassa ohjaamaan sieluja tuonpuoleiseen, shamaanien rituaaleissa ja heimojen seremonioissa. Savukvartsin merkittävin voima on kiven kyky suojella ja maadoittaa kantajansa sekä fyysisesti, että henkisesti, sekä sen taito imeä negatiivista energiaa ensin itseensä, vapauttaakseen sen sitten maahan neutraloitavaksi.

~

Savukvartsi taskussa päiväaikaan rauhoittaa erityisesti stressin, kiireen ja hälinän keskellä.
Savukvartsi yöpöydällä tai tyynyn alla auttaa levottomista ajatuksista johtuvaan unettomuuteen.

~

Savukvartsi auttaa yhteyteen oman syvimmän sisimmän kanssa, se voi auttaa hahmottamaan mitä todella tarvitset, sen sijaan mitä haluat. Savukvartsi auttaa suodattamaan itsestäsi pois kaikki sellaiset energiat, negatiiviset ajatusmallit tai asiat joista haluat päästää irti. Tähän käy parhaiten savukvartsikärki, jonka kärjen suuntaat itsestäsi poispäin.

~

Savukvartsin maadoittava energia voi olla paikallaan erityisesti henkisen työn, meditaation, energiahoitojen tai astraalivaelluksen jälkeen. Savukvartsin energia on lempeä ja sopii hyvin heille, joille esimerkiksi mustan turmaliinin tai pyriitin maadoittava energia tuntuu liian kovalta.

~

Savukvartsi auttaa yhteyteen maan kanssa ja rauhoittaa yliaktiivista maatähtichakraa. Jos asut kiireisessä kaupunkiympäristössä ja tunnet halua päästä kaaoksesta kauemmas ja enemmän luonnon helmaan, se voi olla merkki siitä, että voisi olla hyvä työskennellä savukvartsin kanssa ja antaa maatähtichakralle enemmän huomiota. Saat vahvistettua maayhteyttäsi meditoimalla savukvartsin kanssa, esimerkiksi seuraavalla tavalla: Valitse läpikuultava savukvartsi ja sytytä kynttilä. Anna kehosi rentoutua ja katsele kynttilän liekkiä kohti savukvartsin läpi. Hiljennä mielesi ja anna savukvartsin kertoa sinulle maan salaisuuksia.

~

Savukvartsi auttaa sairauksista toipumisessa ja kivunlievityksessä. Savukvartsi toimii yhdessä malakiitin ja karneolin kanssa hyvänä kivunlievityskombona erityisesti alaselän alueen kipuihin.

~

Savukvartsi auttaa myös välttämään liikaa tuhlaamista. Voit kantaa savukvartsia mukana ostoksilla käydessä tai lompakossa.

~

Mikäli savukvartsi alkaa näyttää samealta tai tuntua kovin lämpimältä ja ”tunkkaiselta”, on syytä puhdistaa se. Maa-elementin kivenä savukvartsi nauttii kosketuksesta multaan tai hiekkaan, mutta myös esimerkiksi reiki-energialla, suitsukkeella tai virtaavalla vedellä puhdistaminen onnistuu ihan hyvin.
Keijukodosta löydät rumpuhiottuja savukvartseja sekä savukvartsikoruja, tutustu tuotteisiin kauppa-sivulla!