Kerron tässä artikkelissa mitä eroa on sielunkumppanilla, karmallisella suhteella ja kaksoisliekillä – oman uskomukseni mukaan. Eriäviä näkemyksiä on, mutta tämä on se näkemys, jonka itse koen oikeaksi lukemieni tekstien, kokemieni asioiden ja kanavoimieni tietojen perusteella.

Aluksi todettakoon, että mikään näistä suhteista ei ole sen ”oikeampi” kuin toinen. Kaikella on aikansa ja paikkansa oman sielunsuunnitelmamme mukaisesti, ja vapaata tahtoa unohtamatta. Voit aivan hyvin saavuttaa unelmaelämän kumppanin kanssa, joka ei ole sielunkumppanisi tai kaksoisliekkisi. Etkä välttämättä kaikissa elämissäsi edes heitä kohtaa. Ja vastaavasti ei myöskään tällainen ns. pyhä parisuhde ole tae liiton onnistumisesta. Kaikki riippuu molempien osapuolten valmiudesta kasvaa. Mutta mennäänpä eteenpäin termi kerrallaan.

Karmallinen suhde

Yksi ensimmäisistä parisuhteista on usein karmallinen suhde ja niitä tulee vastaan elämän varrella todennäköisesti enemmänkin. Karmallisessa suhteessa kohtaamme oppiläksyjä, joita emme ole edellisissä elämissämme saaneet käsitellyksi. Karmalliset suhteet ovat usein äärimmäisen addiktoivia ja niistä on vaikeaa päästää irti. Näiden suhteiden tarkoitus on kuitenkin vain tulla elämäämme, muuttaa meitä – ja päättyä. Siksi tämän kumppanin tavatessa tuntuukin usein siltä, että sinun kuului tavata hänet, kaikki tapahtuu kuin johdatuksesta ja vangitsee välittömästi.

 

Mieleeni nousee tätä kirjoittaessani kokemus omasta elämästäni, jota en aiemmin tajunnut yhdistää karmalliseksi suhteeksi. Vuosia vuosia sitten olin lähdössä kaupungille ja yhtäkkiä päähäni pälkähti, että parempi vilkaista peiliin, kun ei voi tietää kenet tapaa. En odottanut tapaavani yhtään ketään, joten ajatus itsessään tuntui jo hassulta. Tein myös huomaamattani epätavallisia reittivalintoja. Havahduin kauppakeskuksessa siihen kun minut pysäytettiin ja edessäni seisoi kertakaikkisen lumoava mieshenkilö. Hän oli myyntimies ja päädyimme tekemään kauppaa pidemmäksikin aikaa. Molempien jalat lähtivät alta kertaheitolla. Tapailimme parisen kuukautta, kunnes hänen oli lähdettävä. Olin jo huomannut siihen mennessä, että elämme täysin erilaista elämää eikä meillä voisi olla yhteistä tulevaisuutta, mutta ero repi minut silti aivan palasiksi. Oli todella vaikeaa päästää irti ja ikävää lievittääkseni hakeuduin sellaisten asioiden pariin, joita en ollut ennen tehnyt. Kuuntelin hänen lempimusiikkiaan ja huomasin pitäväni siitä, opettelin uutta kieltä, joka muistutti minua hänestä, aloin matkustella ja sitä kautta avartaa maailmankatsomustani. Vuosi myöhemmin nämä uudet asiat joita hän elämääni toi, johdattivat minut erään vielä tärkeämmän ihmissuhteen luokse. Tämän karmallisen suhteen tarkoitus oli näin jälkikäteen ajatellen aivan selvä; aloin nähdä itseni erilaisessa valossa ja rohkaistuin kokeilemaan uusia asioita ja etsimään itseäni eri tavoilla. En usko, että olisin ollut yhtä avoin tulevaisuudelle ilman sitä kokemusta.

 

Minä pääsin melko vähällä sydänsurulla (tai sitten aika kultaa muistot), eivätkä kaikki karmalliset suhteet olekaan ”läpeensä pahoja”, mutta karmalliset suhteet voivat olla todella ikäviäkin. Pahimmillaan ne ovat valitettavan hyvä kasvualusta henkiselle tai fyysiselle väkivallalle ja läheisriippuvuudelle, eikä parisuhde ole mitenkään tasapainossa tai terveellä pohjalla. Sellainen suhde on itsekäs, juovuttava, riippuvuutta aiheuttava ja kontrolloiva. Ja ikävä kyllä sitä voi olla itse aluksi vaikeata huomata. Karmalliset suhteet voivat tuoda pintaan pelkoja, kuten hylätyksi tai torjutuksi tulemisen pelkoa, sitoutumisen pelkoa ja menettämisen pelkoa. Tyypillisiä tunnusmerkkejä on myös toisto. Suhde tuntuu kiertävän kehää ja toistaa koko ajan samoja ongelmia. Se johtuu siitä, että ainoa tapa kasvaa, on päästää irti.Sielunkumppani

Sielunkumppani on varmaan monelle tuttu termi ja sielunkumppanuudesta löytyy paljon erilaisia määritelmiä. Itse uskon, että sielunkumppani on yksinkertaisesti henkilö, jonka on tarkoitus tulla elämääsi, jonka kanssa olet ollut tekemisissä jo aiemmissakin elämissäsi ja jonka kanssa tunnet syvää, selittämätöntä yhteyttä ja vetovoimaa. Tuntuu kuin olisitte tunteneet toisenne aina ja voi olla, että teitä yhdistää tietynlainen samankaltaisuus (joka itseasiassa johtuu samankaltaisesta sielun värähtelytasosta). Yhdessä on luontevaa olla alusta alkaen. Se ei silti tarkoita välttämättä romanttista rakkautta, vaan sielunkumppani voi olla myös ystävä tai perheenjäsen. Sielunkumppaneita on useita ja jokaisella on oma tehtävänsä elämässäsi.

 

Rakkaus sielunkumppanin kanssa voi olla todella antoisaa ja eheyttävää. Sielunkumppani välittää sinusta aidosti ja parisuhde on aivan erilaisella pohjalla kuin karmallisessa suhteessa. Omakohtainen kokemukseni on, että sielunkumppani tuntuu parhaalta ystävältä (riippumatta siitä onko hän romanttinen kumppani, tai vaikka äiti tai isä). Se ei silti tarkoita sitä, että kaikki olisi helppoa. Kaikissa pyhissä parisuhteissa on omat oppiläksynsä ja ne vaativat työtä – kuten muutkin ihmissuhteet, luonnollisesti.

Sielunkumppanisuhteet kasvattavat meitä ja valmistelevat meitä kohtaamiseen kaksoisliekkimme kanssa. Sielunkumppanit voivat olla myös ns. valeliekkejä, eli sielunkumppaneita, jotka ovat tärkeällä tavalla hyvin samankaltaisia kuin kaksoisliekkimme, tai karmallisia liekkejä, eli sielunkumppaneita, joilla on samankaltaista karmaa sovitettavanaan kuin sinulla. Näiden suhteiden tärkein tehtävä on parantaa haavoja ja riisua rajoitteista.

Kaksoisliekki

Eli mikä on kaksoisliekki (tunnetaan myös termillä parisielu)? Sanotaan, että aikojen alussa kaksoisliekit jaettiin yhdestä sielusta kahteen ruumiiseen, inkarnoitumaan kumpikin tahoillaan erilaisiin elämiin kasvamaan, tasapainottamaan feminiinistä ja maskuliinista puoltaan ja valaistumaan ennen jälleennäkemistä. Kyseessä on siis kirjaimellisesti sinun toinen puolikkaasi, sinä olet hän, hän on sinä. Kaksoisliekkien kohtaaminen on äärimmäisen intensiivinen, mutta samaan aikaan täysin luonteva. Tuntuu, kuin olisi löytänyt kotiin. Tällainen tuttuuden tunne saattaa olla myös sielunkumppanin kanssa, mutta kun liekin kohtaa, sen vain tietää. Hänen kanssaan tunnet olevasi kokonainen. Usein kaksoisliekistä on nähnyt unia tai saanut tuntemuksia jo ennen kohtaamista, tai on kokenut voimakasta etsimisen tarvetta, joka tuntuu saavuttavan päätepisteen kohdatessanne. Kaksoisliekit jakavat selittämättömän yhteyden, aistivat helposti toistensa tunnetilat myös pitkän välimatkan päästä ja voivat kommunikoida puhumatta.

 

No jos sielunkumppani ei olekaan se ”The One”, pitäisikö sielunkumppanisuhteesta sitten luopua löytääkseen kaksoisliekkinsä? Tai tarkoittaako se, että sellainen suhde tulee väistämättä päättymään? Ei todellakaan. Sielunkumppani, tai muukin parisuhde, saattaa hyvinkin olla ”The One” tässä elämässä. Jos tunnet olevasi täsmälleen siinä parisuhteessa kuin kuuluukin, se on varmasti juurikin näin. Kaksoisliekki nimittäin ei tule vastaan jokaisessa elämässä, tai välttämättä ollenkaan. Joskus kaksoisliekki kohdataan vasta viimeisessä maanpäällisessä elämässä ja jotkut kaksoisliekit eivät ollenkaan inkarnoidu maapallolle. Toisaalta, toiset uskovat, että kaksoisliekkejä voi olla montakin, että sielut koostuvat useammasta kuin kahdesta palasesta. Toiset uskovat, että kaksoisliekkisuhteen voi rakentaa itse, kun kaksi yhtä kehittynyttä, samalla taajuudella värähtelevää sielua kohtaa. Molemmissa näissä uskomuksissa on jotakin, joka resonoi myös itselleni.

 

Kaksoisliekkisuhteita on pitkään pidetty äärimmäisen harvinaisina, mutta sanotaan, että viime aikoina kaksoisliekit ovat enenevässä määrin alkaneet inkarnoitua samaan elämään, tekemään yhdessä työtä kollektiivisen värähtelytason kohottamiseksi. Liekkiparien rakkausenergiaa tarvitaan maan päällä, mutta liekkien yhdistyminen ei kuitenkaan voi tapahtua ennen kuin molemmat ovat ehtineet kehittyä tietylle tietoisuuden tasolle ja värähtelytaajuudelle. Joskus liekkien kohtaamista voi viivästyttää maapallon tai jonkun toisen henkilön edun vuoksi tapahtuva asia, esimerkiksi kaksoisliekkien voi olla määrä saada muissa suhteissa lapsia, joilla on tärkeä tehtävä planeetan auttamiseksi. Kaikella on siis tarkoituksensa.

Voisi luulla, että kun tämän satujen prinssin tai prinsessan sitten kohtaa, elämä on auvoisaa. Mutta kaksoisliekkisuhde on itseasiassa juuri se, joka haastaa sinua eniten. Kaksoisliekkien kohtaaminen polkaisee käyntiin molempien vaativan kasvuprosessin. Liekki peilaa esiin kaikki käsittelemättömät traumat, omat heikkoudet ja pelot, pakottaa kohtaamaan vanhat haavat ja painelee kipupisteitä. Tämä vaihe on äärimmäisen vaikea, mutta se on tarpeellista puhdistautumista ja kasvua, jotta liekit voivat vahvistua lopullista yhdistymistä varten. Tämä kysyy liekkiparilta täydellistä rehellisyyttä ja avoimuutta, syvää ymmärrystä, hyväksyntää ja sinnikkyyttä, kykyä ja halua kasvaa yhdessä. Liekkiparin kyvystä ja valmiudesta käsitellä asioita riippuu, kuinka paljon aikaa tähän puhdistumisprosessiin menee, mutta puhutaan kuitenkin useista vuosista. On myös mahdollista, että toinen tai molemmat kokevat prosessin liian ylivoimaiseksi, jolloin yhdistyminen siirtyy myöhempään elämänvaiheeseen, tai kokonaan toiseen inkarnaatioon.

 

Kaksoisliekkisuhde on sanalla sanoen intensiivinen. Hyvässä ja pahassa. Se vaatii paljon työtä ja kommunikointia, sekä kykyä olla rehellinen myös itselleen. Jos jompikumpi yrittää paeta tai kieltäytyy kohtaamasta pintaan nousseita asioita, hän alkaa heijastaa ongelmaa voimakkaammaksi ja tilanne kärjistyy entisestään. Liekit eivät pysty salaamaan tunnetilojaan toisiltaan, joten piilottelu tai asioiden vähättely vain lyö kiilaa heidän välilleen.

Asioiden käsittely muuttuu hieman helpommaksi, kun liekkipari oppii kokemastaan yhdessä ja alkaa pikkuhiljaa tiedostaa, että voimakkaat reaktiot kumpuavat jostakin pintaan nousevasta oppiläksystä. Prosessin läpikäyminen palkitaan ylitsevuotavalla rakkaudella ja yhteenkuuluvuuden tunteella. Tiedät, että yhdessä selviätte mistä tahansa. Tiedät, että liekkisi rakastaa sinua ehdoitta ja hyväksyy sinut juuri sellaisena kuin olet. Kasvatte molemmat yksilöinä sekä yhdessä. Olette vapaita nauttimaan elämästä tässä hetkessä.

Palaan tähän aiheeseen toisessa artikkelissani ”Kaksoisliekki haastaa ja kasvattaa” ja kerron hieman omakohtaisia kokemuksiani aiheesta.