Sinistä pitsiakaattia kutsutaan usein kalsedoniksi. Ja kyseessä onkin sinisen kalsedonin yksi muoto ja niillä on paljon samoja ominaisuuksia. Sininen pitsiakaatti on rauhoittava kommunikaation kivi. Sininen pitsiakaatti hoitaa kurkkuchakraa, se auttaa puhumaan ja ilmaisemaan itseään vapaasti ja selkeästi. Hoivaava ja lempeä pitsiakaatti sopii erityisesti heille, joiden kurkkuchakra on yliaktiivinen. Yliaktiivisesta kurkkuchakrasta voi olla merkkinä taukoamaton pölpöttäminen, äänekkyys, kiroilu, toisten päälle puhuminen ja kritisointi. Yliaktiivista kurkkuchakraa voi rauhoittaa pitämällä sinistä pitsiakaattia kaulalla meditaatiossa tai vaikka kaulakoruna. Vastaavasti jos olet kovin ujo tai pelkäät ilmaista itseäsi, pitsiakaatti auttaa pukemaan tunteesi sanoiksi. Sininen pitsiakaatti sopii luonnollisesti myös heille, jotka käyttävät ääntä työssään.

~

Sinisen pitsiakaatin tyynnyttävä väri ja energia auttaa rentoutumaan ja se on erinomainen stressin ja levottomuuden lievittäjä. Voit esimerkiksi ottaa sen mukaan terassille rentoutumaan teekupposen ääreen, tai vain katsella sen kuviointia, tai hengitellä syvään pitsiakaatti kädessäsi. Jos elämäsi on oikein stressaavaa, voit kokeilla komboa savukvartsi, punainen jaspis, ametisti ja sininen pitsiakaatti.

~

Pitsiakaatilla voi tuoda rauhaisaa energiaa kehon ja mielen lisäksi myös elinympäristöön, sijoittamalla kiviä eri puolille taloa tai vaikkapa kulhoon kodin keskeiselle paikalle. Pitsiakaatti voi rauhoittaa tunnelmaa jos kodissasi on usein paljon meteliä tai erimielisyyksiä, tai vaikkapa äänekkäitä kissoja tai koiria. Sininen pitsiakaatti sopii myös tasoittamaan työpaikan hektistä tunnelmaa.

~

Sininen pitsiakaatti sopii myös rauhan mandaloihin tai meditaatioihin. Voit pitää kiveä kädessäsi meditaation aikana ja visualisoida miten vaaleansininen, tyynnyttävä energia leviää konfliktialueilla ja rauhoittaa ihmisiä ja eläimiä.

~

Koska sininen pitsiakaatti työskentelee niin voimakkaasti levottomuuden rauhoittamiseksi, se kannattaa puhdistaa aina ennen seuraavaa käyttöä. Sininen pitsiakaatti resonoi tunteellisen vesielementin kanssa ja sitä voi puhdistaa vaikkapa virtaavalla vedellä. Eläimistä pitsiakaatti auttaa yhteyteen peuran kanssa.

Keijukodosta löydät rumpuhiottuja pitsiakaatteja sekä pitsiakaattikoruja, tutustu tuotteisiin kauppa-sivulla!