Sitriini tunnetaan parhaiten aurinkoisesta energiastaan ja tätä se kantajalleen tarjoaa, riippumatta siitä onko kyseessä voimakkaan keltainen, lämpökäsitelty sitriini vai haalean värinen, luonnollinen sitriini. Lämpökäsitellyn sitriinin energia on aktiivisempaa ja tulisempaa, hersyvää, purskahtelevaa iloa, kun taas luonnollinen sitriini toimii lempeästi ja rauhallisesti, tuoden enemmän autuasta, seesteistä onnen tunnetta.

~

Sitriini on yksi runsauden ja menestyksen kivistä (muita ovat esimerkiksi jade, pyriitti ja aventuriini). Tilanteesta riippuu mikä kivistä milloinkin on sopivin kumppani. Sitriini on erinomainen silloin kun halutaan päästää irti rahantarpeeseen liittyvästä epätoivosta. Sitriini tuo iloa epätoivon keskelle ja se myös auttaa pysymään kauemmin niissä hetkissä, jolloin kaikki on hyvin. Voit pitää sitriiniä mukanasi, tai laittaa sitriinin lompakkoon, kassalippaaseen tai vaikka tietokoneen viereen jos ylläpidät yritystoimintaa netissä. Sitriini sopii hyvin myös runsausmandaloihin. Sitriini voi myös auttaa hillitsemään tuhlausta ja rahaan liittyviä addiktioita (esim. pelihimo).

~

Sitriini edistää luovuutta ja mielikuvitusta, jonka vuoksi se sopii hyvin esimerkiksi artisteille. Sitriini lisää tahdonvoimaa, energiaa ja kestävyyttä, jotta voit tuoda ajatuksesi teoiksi ja menestyäksesi.

~

Sitriini hoitaa solar plexusta, joka on oman voimamme keskus. Jos solar plexus chakra käy vajaateholla, koemme liikaa halua miellyttää tai koemme vaikeaksi sanoa “ei”, annamme toisten kävellä ylitsemme. Jos taas solar plexus on yliaktiivinen, meistä tulee pomottavia ja kontrolloivia, perfektionisteja ja usein työnarkomaaneja, koska emme luota kenenkään muun osaavan hoitaa asioita. Sitriini lisää itseluottamusta ja omanarvontuntoa. Voit pitää sitriiniä solar plexuksella ja kuvitella miten hengität sisään arvostusta itseäsi kohtaan ja uloshengityksellä päästät ulos ajatukset arvottomuudesta.

~

Sitriini auttaa paitsi asioiden sulattamisessa, myös ruoansulatuksessa.

~

Sitriini ei tarvitse välttämättä puhdistusta kovin usein, sillä se ei varastoi itseensä negatiivista energiaa, tai ylipäätään sille kuulumatonta energiaa.

Keijukodosta löydät rumpuhiottuja sitriinejä, sekä sitriinikoruja, tutustu tuotteisiin kauppa-sivulla!