Sitriini tunnetaan parhaiten aurinkoisesta energiastaan ja tätä se kantajalleen tarjoaa, riippumatta siitä onko kyseessä voimakkaan keltainen, lämpökäsitelty sitriini vai haalean värinen, luonnollinen sitriini. Lämpökäsitellyn sitriinin energia on aktiivisempaa ja tulisempaa, hersyvää, purskahtelevaa iloa, kun taas luonnollinen sitriini toimii lempeästi ja rauhallisesti, tuoden enemmän autuasta, seesteistä onnen tunnetta.

~

Sitriini on yksi runsauden ja menestyksen kivistä (muita ovat esimerkiksi jade, pyriitti ja aventuriini). Tilanteesta riippuu mikä kivistä milloinkin on sopivin kumppani. Sitriini on erinomainen silloin kun halutaan päästää irti rahantarpeeseen liittyvästä epätoivosta. Sitriini tuo iloa epätoivon keskelle ja se myös auttaa pysymään kauemmin niissä hetkissä, jolloin kaikki on hyvin. Voit pitää sitriiniä mukanasi, tai laittaa sitriinin lompakkoon, kassalippaaseen tai vaikka tietokoneen viereen jos ylläpidät yritystoimintaa netissä. Sitriini sopii hyvin myös runsausmandaloihin. Sitriini voi myös auttaa hillitsemään tuhlausta ja rahaan liittyviä addiktioita (esim. pelihimo).

~

Sitriini edistää luovuutta ja mielikuvitusta, jonka vuoksi se sopii hyvin esimerkiksi artisteille. Sitriini lisää tahdonvoimaa, energiaa ja kestävyyttä, jotta voit tuoda ajatuksesi teoiksi ja menestyäksesi.

~

Sitriini hoitaa ja tasapainottaa solar plexusta, joka on oman voimamme keskus. Jos solar plexus chakra käy vajaateholla, koemme liikaa halua miellyttää muita, koemme vaikeaksi sanoa “ei” ja annamme toisten kävellä ylitsemme. Jos taas solar plexus on yliaktiivinen, meistä tulee pomottavia ja kontrolloivia, perfektionisteja ja usein työnarkomaaneja, koska emme luota kenenkään muun osaavan hoitaa asioita.

~

Sitriini lisää itseluottamusta ja omanarvontuntoa. Voit pitää sitriiniä solar plexuksella ja kuvitella miten hengität sisään arvostusta itseäsi kohtaan ja uloshengityksellä päästät ulos ajatukset arvottomuudesta. Sitriini buustaa meissä jo valmiiksi olevaa, mutta uinuvaa luottamusta omiin kykyihimme, ja auttaa päästämään irti epävarmuuksista. Kokeile sitriiniä kun edessäsi on uusi haaste ja mieleesi uhkaa hiipiä epäilys siitä miten pärjäät tilanteen edessä. Sitriini tarjoaa lisäannoksen optimismia ja potkun takalistoon, jotta uskallat kohdata jännittävät asiat leuka pystyssä.

~

Itseluottamusrituaali sitriinin kanssa:

Puhdista ja lataa sitriini ensin. Kirjoita sitten paperille kolme asiaa, jotka olet joskus tehnyt ja joista olet ylpeä. Kirjoita sitten ylös kolme asiaa, joissa koet epäonnistuneesi. Pohdi hetki mitä näiden asioiden muistaminen saa Sinut tuntemaan. Anna kaikkien hyvien ja huonojen tunteiden kulkea lempeästi lävitsesi. Ota sitten sitriini käteesi. Se auttaa Sinua sekä voimistamaan positiivisia ajatuksia itsessäsi, että muuntamaan negatiivisia tuntemuksia positiiviseen suuntaan. Aloita epäonnistumisen kokemuksista ja pohdi niitä hetki. Mitä silloin tapahtui, mitä tästä opit, miten aiot toimia toisin tulevaisuudessa? Viivy tässä tilassa hetki ja päästä sitten irti. Tämä on mennyttä ja nyt on aika katsoa eteenpäin.

Seuraavaksi palauta mieleesi hetkiä, jolloin olet kohdannut haasteita ja selättänyt ne. Visualisoi itsesi tässä hetkessä ja muista onnistumisesi. Mitä teit ylittääksesi esteet, kenet se teki ylpeäksi, miten se muutti Sinun tai jonkun muun elämää? Kanavoi näitä tunteita kädessäsi olevaan sitriiniin ja anna sen voimistaa niitä. Aseta nämä tunteet ja kokemukset aikomukseksi sitriinillesi, jolloin tämän ohjelmoinnin myötä siitä tulee Sinulle entistä voimakkaampi apuväline hetkiin, jolloin kaipaat piristystä ja uskonvahvistusta itseesi.

~

Sitriini auttaa paitsi asioiden sulattamisessa, sen koetaan olevan avuksi myös ruoansulatuksessa.

~

Sitriini ei tarvitse välttämättä puhdistusta kovin usein, sillä se ei varastoi itseensä negatiivista energiaa, tai ylipäätään sille kuulumatonta energiaa. Muista kuitenkin ladata sitä välillä vaikkapa ulkona aurinkoisena päivänä, seleniittikulhossa tai akaattilevyn päällä.

Keijukodosta löydät rumpuhiottuja sitriinejä, sekä sitriinikoruja, tutustu tuotteisiin kauppa-sivulla!