Joskus meitä kohtaa suru, menetys, ero, tai muutos, joka järkyttää emotionaalista tasapainoamme. Kivistä ja kristalleista voi saada tukea ja turvaa. Niiden energiat lohduttavat ja auttavat kohti eheytymistä, hyväksyntää ja anteeksiantoa tukahduttamatta tai ohittamatta suruprosessiin kuuluvia, tärkeitä vaiheita.

Jokainen käsittelee surua tietenkin omalla tavallaan ja tarvittaessa tulee tukeutua ammattilaisapuun. Mutta tässä artikkelissa listaan jokusia kiviä, jotka voivat tukea kantajaansa läpi vaikean ajan. Kuten aina, kun kyse on yksilöllisistä energioista, kaikki tässä mainitut kivet eivät välttämättä resonoi samalla tavalla jokaiselle, joten kokeilemalla ja omia tuntemuksiaan kuuntelemalla selviää itselle parhaat vaihtoehdot. Myös erilaisiin suruihin, ja suruprosessin eri vaiheisiin voi sopia eri kivet.

Ruusukvartsi: Yksi parhaista kivistä särkyneen sydämen hoivaamiseen. Se auttaa antamaan anteeksi silloin kun se on tarpeen, auttaa löytämään sinusta rakkautta itsellesi ja toisille, ja ylipäätään ruusukvartsi täyttää koko olemuksesi rakkaudellisella tuella ja sielullisella ravitsemuksella. Ruusukvartsi hoitaa emotionaalisia haavoja ja virrattaa sydänchakralle lempeyttä, hellyyttä ja lohtua.
Ruusukvartsi sopii hyvin kaikenlaisiin menetyksen hetkiin, lievittäen surua ja syyllisyyttä.

Lepidoliitti: Erinomainen kivi traumaattisiin elämäntilanteisiin, suruun ja menetykseen. Lepidoliitti sisältää runsaasti litiumia, jonka vuoksi se rauhoittaa tunnekuohuja, surumielisyyttä, levottomuutta ja ahdistuneisuutta. (Itse käytän tätä kiveä silloin, kun ahdistus tuntuu erityisen kehollisena tuntemuksena) Kivi auttaa myös hyväksymään menetykset ja vaikeat tilanteet sellaisina kuin ne ovat, ohjaten läpi muutosten.

Savukvartsi: Turvallisuudentunnetta korostava, lempeä ja maadoittava savukvartsi sopii lievittämään jännitystä, stressiä, ärtymystä ja masennusta. Se rauhoittaa ja lohduttaa surun ja alakulon hetkinä. Savukvartsi imee negatiivista energiaa ja palauttaa energian maahan puhdistettavaksi.

Angeliitti (anhydriitti) ja selestiitti: Nämä kauniit, herkät ja lempeät kivet rauhoittavat, tasoittavat tunnekuohuja ja lohduttavat. Ne välittävät enkelten lohduttavaa energiaa surun keskelle ja auttavat yhteyteen enkelten kanssa. Kivien energia on hyvin samankaltaista, itse koen selestiitin energian ns. kirkkaammaksi ja angeliitin pehmeämmäksi, hieman ”uneliaaksi” energiaksi. Käytän angeliittia enemmän yöpöytäkivenä ja selestiittiä enkelimeditaatioissa, mutta molempia voisin käyttää surutyössä.

Rodoniitti: Tämä rakkauden ja myötätunnon kivi on yksi merkittävimmistä sydänkeskuksen kivistä ja sopii erityisen hyvin erotilanteen akuuttiin vaiheeseen. Rodoniitti hoitaa emotionaalista paniikkia, tasapainottaa tunnekehoa ja tasoittaa erosta johtuvaa riittämättömyyden tunnetta. Kivi edistää anteeksiantoa ja auttaa puhdistamaan pinnan alla kyteviä haavoja. Rodoniitti tuo myös pintaan haudattuja tunteita, jotta pääset niistä irti.

Malakiitti: Tämä kivi on syvän sisäisen muutoksen ja parantumisen kivi. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi parisuhteen jälkeiseen elämänvaiheeseen, sillä se nostaa pintaan puhdistettavaksi käsittelemättömiä asioita. Malakiitin kaveriksi voi ottaa ruusukvartsin tuomaan tilanteeseen lisää lohtua ja lempeyttä.
Malakiitti voi olla avuksi myös silloin, kun tarvitset suojaa sydänchakrallesi negatiivisilta energioilta, esimerkiksi riitatilanteessa läheisen kanssa.

Rubiinizoisiitti: Tämä kivi sopii tilanteisiin, joissa olet käymässä läpi kovaa elämänprässiä voidaksesi muuttua ikään kuin toukasta perhoseksi. Rubiinizoisiitti helpottaa surusta ja kivusta irti päästämistä. Kun tekee mieli raivota, kivi ymmärtää ja kannustaa tekemään juuri niin, jotta voit käydä läpi tarvittavat tunteet. Kivi tarjoaa spirituaalista tukea ja rohkaisee löytämään elämänjanosi takaisin, sulkematta kuitenkaan pois mitään syviä, sisäisiä tunteita. Rubiinizoisiitti muistuttaa sinua elämäntehtävästäsi ja oppiläksyistä, joita olet valinnut. Tämä on hyvin positiivinen kivi ja auttaa näkemään hopeiset pilvenreunukset vaikeina aikoina, sekä suuntaamaan katseen onnelliseen tulevaisuuteen.

Ametisti: Ametisti hälventää pelkoa ja ahdistusta sekä lievittää surua ja alakuloa. Se auttaa mukautumaan menetykseen, imien kantajastaan kipua ja surua, tarjoten spirituaalista suojaa ja lohtua. Ametisti auttaa myös saamaan yhteyden henkisiin auttajiin.

Ametriini: Tämä kivi yhdistää äsken mainitut ametistin ominaisuudet ja lisäksi sitriinin pirteän elämänilon. Ametriini vapauttaa aurasta negatiivista energiaa.

 

Muista ettet jää yksin surun kanssa. Pyydä apua. Puhu läheisille. Kutsu enkeleitä pitämään kädestäsi kiinni. Voimia ja valoa!