Tiikerinsilmä edistää voimakkaasti harmoniaa ja tasapainoa sekä karkottaa estoja, pelkoja ja itsekriittisyyttä. Se auttaa ottamaan toiminnan askelia ja pysymään positiivisena, sekä antaa rohkeutta ja itseluottamusta tiukoissakin tilanteissa. Tiikerinsilmä kannustaa elämään rohkeasti ja nöyristelemättä täyttä elämää ja ottamaan haltuun kaikki elämäsi osa-alueet. Tämä kristalli resonoi sekä auringon, että maan energian kanssa, jonka takia tiikerinsilmän energia on samalla aikaa inspiroiva ja maadoittava.

~

Chakroista tiikerinsilmä hoitaa erityisen tehokkaasti juurichakraa, sakraalichakraa ja solar plexusta, oman voimamme keskusta. Solar plexuksen tasapainottaminen auttaa kantajaansa kokemaan olevansa voimallisin ja itsevarmin versio itsestään. Alemmat chakrat ovat myös niin kutsuttuja turva- ja voimachakroja, joten tiikerinsilmä voi auttaa turvattomaan ja levottomaan oloon, tasapainottamalla näiden chakrojen toimintaa.

~

Tiikerinsilmä on hyvä kivi suojelukseen, se heijastaa pois negatiiviset energian peilin lailla. Tiikerinsilmä toimii suojeluskivenä erityisesti rinnan tai solar plexuksen päällä pidettynä. Kivimeditaatiossa sitä voi pitää kädessä ja visualisoida itsensä suojaavaan, kultaiseen valoon. Kivet voi asettaa suojaksi myös talon neljälle kulmalle.

~

Tiikerinsilmän heijastettua pois negatiiviset energiat, se raivaa tietä menestykselle, runsaudelle, onnelle ja kasvulle. Tiikerinsilmä houkuttaa puoleensa säännöllistä rahavirtaa, jonka vuoksi se sopii hyvin yrittäjille. Se on lisäksi erityisen hyvä kivi nuorille (varsinkin miehille) tuomaan kunnianhimoa ja itseluottamusta. Taloudellisen runsauden luomiseksi voit manifestoida esimerkiksi tiikerinsilmän ja vihreän kynttilän kanssa (vihreä = runsautta, kynttilä = muutosta) ja kantaa tiikerinsilmää mukana. Tiikerinsilmä voi auttaa myös heitä, joilla on hankala tunneside rahaan tai talousasioihin. Kristalli pyrkii purkamaan vaurauteen ja itsetuntoon liittyviä rajoittavia uskomuksia (esim. ”en ansaitse runsautta” tms.).

~

Koska tiikerinsilmä lisää tahdonvoimaa ja kohentaa emotionaalista tasapainoa, sen sanotaan auttavan myös terveempien elämäntapojen tavoittelussa, esimerkiksi riippuvuuksien tai ruokavalion muutosten kanssa.
Tiikerinsilmän harmonisoivan vaikutuksen ansiosta sitä voidaan käyttää lisäksi lievittämään esimerkiksi perheenjäsenten tai työtovereiden välisiä jännitteitä ja konfliktitilanteita. Jos perheessä on lemmikki, joka dominoi muita eläimiä, sen pantaan voi laittaa tiikerinsilmän.

~

Fyysisellä tasolla tiikerinsilmän sanotaan lievittävän tehokkaasti kipuja ja turvotusta, kiihdyttävän aineenvaihduntaa ja antavan energiaa. Heille, jotka tuntevat olonsa väsyneiksi ja apaattisiksi, tiikerinsilmä voi antaa lisäbuustia aurinkoenergiallaan. Sopii siis erinomaisesti myös syys- tai talvikaamoksen lievittämiseen.

~

Tiikerinsilmä auttaa ottamaan yhteyden tiikereiden energiaan ja oppimaan tiikereiltä (kohdistamaan energian tekemiseen), tai vastaavasti auttamaan tiikereitä visualisoimalla niiden ympärille kultaista valoa.

 

Keijukodosta löydät rumpuhiottuja tiikerinsilmiä ja tiikerinsilmäkoruja, tutustu tuotteisiin kauppa-sivulla!