Tulinen karneoli tuo elämään vireyttä, elinvoimaa, intohimoa, rohkeutta ja motivaatiota. Karneoli tunnetaan hedelmällisenä kivenä, joten se on avuksi toiveiden manifestoinnissa ja se antaa samalla sitkeyttä jatkaa unelmien perässä tarpomista senkin jälkeen, kun innokkuuden ensiaalto hieman laskee. Työpaikalla karneoli terästää kunnianhimoa ja päättäväisyyttä. Ihmissuhteissa karneoli lievittää kateutta ja omistuksenhalua.

~

Karneoli aktivoi vajaatoimista sakraalichakraa. Jos elämääsi liittyy paljon syyllisyyttä, koet vaikeaksi nauttia elämästä, koet luomisen vaikeaksi tai koet ettei sinulla ei ole mielikuvitusta, tai jos koet intiimit ihmissuhteet epämukaviksi, nämä merkit voivat viitata vajaatoimiseen sakraalichakraan. Voit meditoida karneolin kanssa, pitää sitä mukanasi koruna tai taskussa, tai pitää sitä navan alapuolella sakraalichakran alueella ja visualisoida karneolin elinvoimaisen energian täyttävän chakrasi.

~

Karneolin intohimoinen energia opettaa nauttimaan elämästä ja stimuloi luovuutta, joten se voi olla tehokas apu luomisblokkien ohi pääsemiseksi.
Karneolia voi käyttää myös tuomaan intohimoa takaisin vaikkapa pitkään kestäneeseen, rakastavaan parisuhteeseen, tai ylipäätään tukemaan seksuaalisuutta. Karneoli voimistaa seksuaalienergiaa, herättelee libidoa, antaa itseluottamusta ja rohkeutta nauttia omasta seksuaalisuudesta.

~

Punainen karneoli on erityisen hyvä intohimon herättelyyn, ja se vahvistaa pelottomuuteen perustuvaa itseluottamusta. Oranssin karneolin riemullinen energia puolestaan voi auttaa näkemään asioiden positiiviset puolet silloin kun olo tuntuu alavireiseltä. Se vahvistaa iloa, perheyhteyttä ja ystävyyttä. Keltaisen karneolin energia on hieman hienostuneempaa ja lempeämpää kuin oranssin.

~

Hedelmällisinä pidetyt kivet (kuten esimerkiksi karneoli ja aventuriini) ovat erinomainen apu runsauden manifestoinnissa, mutta ne ovat myös sananmukaisesti hedelmällisiä ja voivat olla avuksi perheenlisäystä toivottaessa.

~

Fyysisellä tasolla karneolin sanotaan paitsi antavan keholle energiaa ja voimistavan seksuaalisuutta, myös hoitavan alaselkää ja reumatismia, ja sen elämäniloa vahvistava energia voi olla avuksi myös masennuksen lievittämisessä.

~

Karneoli resonoi tulienergian kanssa ja se nauttii puhdistuksesta erityisesti tulen tai auringon avulla.

Keijukodosta löydät rumpuhiottuja karneoleja ja karneolikoruja, tutustu tuotteisiin kauppa-sivulla!